Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bērni varēs ceļot uz ES valstīm bez pilnvarām

Turpmāk bērni, kuri ir Latvijas pilsoņi, Latvijas nepilsoņi vai bezvalstnieki, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijā, varēs izceļot no Latvijas patstāvīgi vai pilnvarotas personas pavadībā, neuzrādot notariāli apstiprinātu pilnvaru vai vecāku piekrišanu, ne tikai uz Šengenas līguma dalībvalstīm, bet arī Eiropas Savienības dalībvalstīm, kuras nav pievienojušās Šengenas līgumam, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Notariāli apstiprināta pilnvara vai vecāku piekrišana nebūs nepieciešama ceļojot uz Lielbritāniju, Īriju, Kipru, Bulgāriju, Rumāniju vai Horvātiju.

Līdz šim bija noteikts, ka bērni, kuri ir Latvijas valstspiederīgie, izceļojot no Latvijas uz valsti, kas nav Šengenas līguma dalībvalsts, papildus Latvijas valsts robežas likumā minētajiem dokumentiem uzrādīja arī citus šajos noteikumos minētos dokumentus.

Top komentāri

a13
a
Un kad varēs Latvijas pilsoņi uz kaut vai 10 dienām gadā iebraukt bez vīzām Krievijā? kad aizbraucu uz Peipusu zivis paēst, man škrobe, ka nevaru atpakaļ caur Pečoru un Pleskavu atbraukt bez 75 eur vīzas.Labprāt uz Somiju ar auto arī caur Pēterburgu aizbrauktu, nevis prāmi apmaksātu. Nepilsoņi var, diskriminācija. Ja bail no kontrabasa, nu tad kaut vai reizi gadā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas