Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Brīvdienās ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks un divi cietuši

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos bojā gāja viens cilvēks, cieta divi, bet izglābti deviņi, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien plkst. 22.45 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Kauņas ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 2 kvadrātmetru platībā. Ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm no mājas tika izglābti trīs cilvēki, no kuriem divi nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No mājas tika evakuēti 20 cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.49.

Svētdien plkst. 9.45 ugunsdzēsēji steidzās uz Ķekavas novada Baložiem, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklis deg ar atklātu liesmu un izveidojies stiprs sadūmojums. Ar trīsposmu kāpņu palīdzību no piedūmotās ēkas otrā un trešā stāva tika izglābti deviņi cilvēki, no ēkas tika evakuēts 21 cilvēks. Ugunsgrēkā, kurā 30 kvadrātmetru platībā dega pirmā stāva dzīvoklis un 10 kvadrātmetru platībā gaitenis, bojā gāja sieviete. Plkst. 12.48 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādai sievietei, kura Ciblas novada Līdumnieku pagastā bija apmaldījusies mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietei tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 112 izsaukumus – uz 62 ugunsgrēku dzēšanu, uz 39 glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas