Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Burijs sācis darbu Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora postenī

Šodien pēc atgriešanās no darba nespējas strādāt jaunajā - Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora - amatā sācis līdzšinējais Muitas kriminālpārvaldes direktors Marjans Burijs, kuru VID šai amatā pārcēla augusta beigās.

Burijs apliecināja, ka šodien bijusi viņa pirmā darba diena jaunajā amatā. Kā galveno veicamo uzdevumu viņš minēja pārvaldes veidošanu, ar ko arī paredzējis nodarboties.

VID iepriekš Burija pārcelšanu skaidroja ar nepieciešamību nodrošināt labu pārvaldību un civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, veicināt ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, kā arī, "ņemot vērā ierēdņa administratīvās vadības prasmes un iemaņas, teorētiskās zināšanas, praktisko darba pieredzi un amatam atbilstošo izglītību".

VID norādīja, ka Burija galvenie uzdevumi VID Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatā būs uzlabot VID darba organizāciju un kvalitāti, paaugstināt nodokļu parādu piedziņas darba efektivitāti un pilnveidot nodokļu parādu piedziņas darbu, centralizējot visu VID nodokļu parādu piedziņas procesu un izveidojot vienotu integrētu parādu administrēšanas vadību.

Burijs gan pauda pretēju uzskatu, sakot, ka viņa pārcelšanas pamatā ir viens dokuments, ko viņš pats nav redzējis, proti, Ģenerālprokuratūras atzinums par situāciju Muitas kriminālpārvaldē. Burijs lūdzis viņu ar šo dokumentu iepazīstināt, taču VID to darīt atteicies.

Burijs amatā tika pārcelts ar 22.augustu, saglabājot līdzšinējo mēnešalgu un noteikto piemaksu par speciālo dienesta pakāpi.

Burija vietā VID Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā, savukārt pārcelts līdzšinējais VID Muitas pārvaldes direktora vietnieks Edijs Ceipe, bet Ceipes līdz šim ieņemtajā amatā -VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas vadītāja Sandra Kārkliņa-Ādmine.

Kā iepriekš informēja VID, Burija pārcelšana ir saistīta ar Ģenerālprokuratūras 2011.gada 4.jūlija atzinumā par VID Muitas kriminālpārvaldes darbu minētajiem būtiskajiem trūkumiem un nepilnībām šīs pārvaldes līdzšinējā izlūkošanas un operatīvajā darbībā.

Savukārt TV3 raidījums Nekā personīga jau iepriekš ziņoja, ka Burija vietā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka amatā plānots iecelt Muitas pārvaldes direktora Tāļa Kravaļa vietnieku Ceipi, kuru Vladimirs Vaškevičs ar kukuļu palīdzību esot centies no amata atcelt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas