Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

CAA gaida informāciju no policijas saistībā ar Krievijas tūrista palaisto dronu

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) gaida informāciju no Valsts policijas (VP) saistībā ar tālvadības lidaparāta jeb drona palaišanu virs Aizsardzības ministrijas (AM), aģentūrai LETA pastāstīja CAA direktora pienākumu izpildītājs Māris Čerņonoks. Viņš norādīja, ka attiecīgajā situācijā policija noformē protokolus, savāc pierādījums un tālāk jau izpēti var veikt CAA un lemt par administratīvā soda piemērošanu. Pagaidām gan aģentūra oficiālu informāciju no VP vēl nav saņēmusi.

Vienlaikus Čerņonoks pastāstīja, ka CAA administratīvus sodus par dronu izmantošanas pārkāpumiem vēl nav piemērojusi. Trīs lietas noslēgtas bez soda piemērošanas, bet trīs ir darba kārtībā.

Pēc viņa teiktā, pa dronu izmantošanas pārkāpumiem piemērot sodus ir sarežģīti, jo jābūt pietiekamai un pārbaudāmai pierādījumu bāzei, piemēram, ka nav ievērota noteiktā distance no konkrētiem objektiem.

Kā ziņots, Militārā policija bija aizturējusi un nodevusi VP procesuālo darbību veikšanai Krievijas pilsoni par drona palaišanu virs AM. Sods par šādu pārkāpumu ir paredzēts no 150 līdz 700 eiro, ko var piemērot CAA.

VP aģentūra LETA informēja, ka attiecīgā persona filmējusi Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Vecrīgu un nav zinājusi par aizliegumu filmēt AM ēku. Aizturētais atbrīvots, lai gan par minēto gadījumu ierosināts administratīvais process.

Tāpat vēstīts, ka valdība šā gada 4.jūlijā atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz aizliegumu bezpilota lidaparātiem pārvietoties AM ēkas tuvumā.

Valdības apstiprinātie grozījumi paredz, ka AM ēkai bezpilota lidaparātiem aizliegts pielidot tuvāk par 50 metriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas