Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Centrāltirgus darbu uzlabos ar plāniem

Rīgas dome (RD) līdz šim nav pietiekami darījusi, lai Rīgas Centrāltirgus kļūtu par patiesu pilsētas vizītkarti - tik paškritiski vakarrīt Latvijas televīzijas raidījumā Rīta Panorāma izteicās pilsētas vicemērs Andris Ameriks (GKR). Viņš arī solīja, ka mēneša laikā būs gatavs plāns, kā uzlabot situāciju tirgū gan izskaužot nelegālo cigarešu tirgoņus, gan uzlabojot lauksaimniecības produktu izsekojamību.

Ameriks arī piebilda, ka nākamgad Centrāltirgū tiks uzstādīta videonovērošana, kas palīdzēs cīnīties ar nelegālajiem tirgoņiem. Diena lūdza a/s Rīgas Centrāltirgus pārstāvi Ivaru Jakovelu precizēt, kas šajos plānos būs rakstīts, un saņēma šādu atbildi: "A/s Rīgas Centrāltirgus sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu un Pārtikas un veterināro dienestu izstrādā plānu lauksaimniecības produktu izsekojamības uzlabošanai, savukārt sadarbībā ar LR Iekšlietu ministriju un Valsts policiju top plāns nelegālās akcizēto preču aprites apkarošanai. Abi plāni ietver koordinēšanas stiprināšanu starp iesaistītajām institūcijām, kā arī virkni operatīvo pasākumu, kuru daļa ir arī videonovērošanas sistēmas pilnveidošana tirdzniecības procesa sakārtošanai tirgū."

Apņēmība cīnīties ar nelegālo akcizēto preču tirgotājiem ir kas jauns Centrāltirgus vadības plānos - nu jau no amata atstādinātais bijušais Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs pirms trim gadiem uz Dienas jautājumu, kāpēc, ejot pa tirgu, trīs reizes tiek piedāvātas nelegālās cigaretes, atbildēja vienkārši: "Es jums neticu." Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) Abramovu turpināja aizstāvēt arī tad, kad viņu turēja aizdomās par līdzdalību koruptīvās darbībās un viņš bija atstādināts no amata. Tikai pēc tam, kad KNAB Abramovu īslaicīgi aizturēja šā gada jūnijā, viņu no valdes atsauca pavisam. Šobrīd a/s Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs ir Andris Morozovs, bet valdes locekļi ir Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas