Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Daudzviet Vidzemē un Latgalē -4 grādi; visaukstāk Valkā

Sestdienas rītā Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -1..-4 grādiem, bet zemākā gaisa temperatūra sestdienas saullēktā reģistrēta Valkā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -4,7 grādiem. Tā ir zemākā gaisa temperatūra Latvijā kopš 12.maija.

-4 grādi naktī vai no rīta reģistrēti Vidzemes augstienē, vietām Ziemeļvidzemē un Zilupes pusē, liecina dati no uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra sestdienas rītā ir +1..+6 grādi, Kurzemes piekrastē vietām +7..+8 grādi.

Valsts dienvidrietumu daļā debesis apmākušās un vietām mazliet līst, pārējā valstī pārsvarā skaidras debesis un dažviet saglabājas migla.

Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš 3-6 metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Tuvākajās diennaktīs Latvijā ieplūdīs vēl dzestrāks gaiss no ziemeļaustrumiem, tāpēc turpināsies temperatūras pazemināšanās, liecina jaunākā Global Forecast System prognoze.

Naktī uz svētdienu un pirmdienu gaisa temperatūra vietām Austrumlatvijā noslīdēs līdz -6 grādiem, naktī uz otrdienu un trešdienu - līdz -8 grādiem.

Lielākoties gaidāms sauss un saulains laiks, tomēr brīžiem palielināsies mākoņu daudzums un vietām iespējami nelieli nokrišņi, arī sniegs.

Diennakts tumšajā laikā vietām sabiezēs migla un var veidoties sarma, kā arī apledojums uz ceļiem, it īpaši pie ūdenstilpēm un uz tiltiem.

Iepriekšējo gadu oktobros Latvijā bija sals līdz -7..-12 grādiem. Mēneša aukstuma rekords ir 2002. gada 22. oktobrī Zosēnos reģistrētie -16,3 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.oktobrī bija +28..+30 grādu daudzviet Dienvideiropā, Kiprā pat +32 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -15 grādu Zviedrijas ziemeļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas