Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Daugavpilī sasniegts pusgadsimta ūdens līmeņa rekords

Ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils piektdienas, 9.aprīļa, rītā ir sasniedzis 7,72 m, kas, kā atzina Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls, ūdens līmeņa rekords pēdējos 47 gados. Pat lielākajos palos 1994.gadā līmenis bija 7,58 m, 2004.gadā - 7,62m.

Patlaban ūdens līmeņa celšanās Daugavā pie Daugavpils ir apstājusies, Piedrujā līmenis pat krities par centimetru. Daugavā pie Līvāniem un Jersikas un Daugavas pietekā Dubnā aizvadītajā diennaktī paaugstinājies vēl par pieciem centimetriem, būtiskas izmaiņas applūdušajās teritorijās tas gan nav radījis, Dienu informēja Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Kraukle. Pilsētā daļēji applūdušas vairākas ielas, no visām pusēm palu ūdens ieskāvis arī Latgales mākslas un amatniecības centru un Tūrisma informācijas centru.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologu prognozēm, liela ūdens līmeņa celšanās Daugavā, kā arī citās upēs šajā pavasarī vairs nav gaidāma, taču applūdušās teritorijas vēl kādu laiku varētu būt zem ūdens, kas rada lielākās bažas Daugavpils un Ilūkstes novada lauksaimniekiem, jo izslīkuši vairāk kā 500 ha ziemāju.

Kā ziņo Daugavpils domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Korsaka, 9.aprīlī Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, izpilddirektors Jevģēnijs Hlopoks un civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls apsekoja applūdušās vietas Daugavas kreisajā krastā, pie Grīvas cietuma, kapiem, privātmāju sektoru. Kā secinājuši speciālisti, lielus zaudējumus plūdi Daugavpilij nav nodarījuši, taču precīzi to varēs aplēst tad, kad ūdens atkāpsies.

Pali ir atklājuši lielāko problēmu - netīrumu straumes, stihiskās izgāztuves. Gan atbildīgajiem pašvaldības dienestiem, gan pašiem iedzīvotājiem būs jāparūpējas, lai vasaru pilsēta sagaidītu tīra un saposta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas