Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Deputāta kandidāts Ozols noliedz, ka bijis VDK aģents

Svētku aģentūras "Santa" valdes loceklis Harijs Ozols, kurš iekļauts "Vienotības" deputātu kandidātu sarakstā, noliedz, ka bijis Latvijas PSR Valsts drošības komitejas (VDK) aģents.

Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) veiktā pārbaude liecina, ka četri 11.Saeimas deputātu kandidāti, iespējams, bija VDK aģenti, aģentūra LETA uzzināja Centrālajā vēlēšanu komisijā.

CVK nosauktie ir Ozols, "Grandje Fensings LTD" auto iekrāvēja vadītājs Osvalds Putniņš (Kristīgi demokrātiskā savienība), SIA "RZA" valdes priekšsēdētājs Aivars Saliņš ("Par prezidentālu republiku") un Starptautiskās Praktiskās psiholoģijas augstskolas docētājs Aigars Zariņš ("Tautas kontrole").

Vienlaikus TSDC atzinumos norāda, ka šo deputātu kandidātu sadarbība ar Latvijas PSR Valsts drošības komiteju nav pierādīta tiesas ceļā, jo nav bijušas ierosinātas pārbaudes lietas.

Ozols šodien izplatīja paziņojumu kurā skaidro, ka 80.gadu sākumā viņu ar pavēsti, izsauca uz LPSR Valsts drošības komiteju, kur pratināja, vai viņš nav tas, kurš uz kāpņu telpas sienas ir uzrakstījis saukli izrēķināties ar cittautiešiem. Izmeklētājs zinājis pilnīgi visu par Ozolu un viņa ģimeni, jautājis vai viņš stāsta politiskas anekdotes, prasīja, vai Ozols nav dzirdējis kādu tās stāstām.

Ozols atbildējis, ka politika viņu neinteresējot, tāpat kā tā neinteresējot viņa draugus. Pēc iztaujāšanas viņš esot atbrīvots un vairāk nekādu kontaktu ar VDK viņam neesot bijis.

Ozols pauž sašutumu, par to, ka šāda informācija, to nepārbaudot ir izplatīta publiskā telpā. Šis esot ļoti jūtīgs jautājums visai tautai, tajā skaitā viņa ģimenei, kas bija izsūtīta uz Sibīriju.

Deputāta kandidāts nolēmis vērsties tiesā, lai pierādītu, ka nav sadarbojies ar VDK.

Kā iepriekš teica "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota, Ozols, parakstot apliecinājumu, ka nav sadarbojies ar VDK, personīgi esot uzņēmies atbildību, ka viņa sniegtā informācija ir patiesa.

Kā ziņots, par vienu deputāta kandidātu TSDC sniedzis atzinumu, ka kandidāts ir bijis LPSR VDK aģents. Tas ir Zaļo un zemnieku savienības kandidāts Arvīds Ulme. Par šo kandidātu 2003.gadā Reabilitācijas un specdienestu lietu prokuratūrā ir bijusi ierosināta pārbaudes lieta, kas izbeigta saistībā ar Ulmes atzīšanos par sadarbību ar bijušo Latvijas PSR VDK.

Visiem pieciem kandidātiem Saeimas vēlēšanu likums neliedz kandidēt vēlēšanās, taču Centrālajai vēlēšanu komisijai atbilstoši Saeimas vēlēšanu likuma 15.panta 4.punktam ziņās par kandidātiem būs jānorāda, ka šie kandidāti ir vai varētu būtu sadarbojušies ar Latvijas PSR VDK kā šī dienesta aģenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas