Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Deputāti aicinās Kučinski meklēt veidus, kā nodrošināt bēgļiem paredzētā mentora pakalpojuma nepārtrauktību

Saeimas deputāti aicinās Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) meklēt veidus, kā nodrošināt bēgļiem paredzētā mentora pakalpojuma nepārtrauktību, šodien lēma Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas deputāti.

Deputāti vienbalsīgi vienojās nosūtīt Kučinskim vēstuli ar aicinājumu risināt šo problēmu, iespējams, apsverot iespēju mentora pakalpojumus bēgļiem nodrošināt, nerīkojot iepirkumu.

Kā ziņots, Jautājums par mentora pakalpojuma bēgļiem nepārtrauktību aktualizējās, kad Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) pārtrauca līgumu ar biedrību Patvērums Drošā māja, baidoties, ka nekvalitatīvi izpildīta pakalpojuma dēļ, cietīs mērķa grupa, kā arī varētu nākties atmaksāt Eiropas Savienības struktūrfondu naudu, kas piešķirta šī pakalpojuma nodrošināšanai.

Pati biedrība pārmetumus noraida. Tās vadītāja Sandra Zalcmane paudusi, ka SIF vēlas kļūt par bēgļus koordinējošo iestādi, tāpēc redz biedrību Patvērums Drošā māja kā konkurentu un cenšas to izspiest no darbības jomas.

Strīds starp mentora pakalpojuma pasūtītāju un sniedzēju nonāca Saeimas Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas darbakārtībā, un, lai šādas situācijas neatkārtotos, komisija bija iecerējusi Kučinski aicināt meklēt risinājumus.

Kā iepriekš aģentūrai LETA norādīja komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (NA), patlaban izveidojusies muļķīga situācija, ka strīds starp pakalpojuma pasūtītāju un sniedzēju par iepirkuma līguma laušanu tiek risināts Saeimas komisijā.

Lai šādas situācijas neatkārtotos, pēc Jansona domām, bažas par konkursa necaurskatāmību vai līguma laušanas nepārskatāmību būtu jārisina paša iekšienē, proti, SIF padomē vai kur citur, turklāt esot svarīgi, lai šādi konflikti efektīvi tiktu atrisināti jau pirms tie nonāk Saeimas komisijas dienaskārtībā vai tiesā.

Top komentāri

nav skaidrs
n
Kur palikuši vērtīgie speciālisti, kas celšot mūsu ekonomiku? Izrādās, nav tādu! Ir tikai auklējami bēbīši, kuriem, redziet, bez mentora nav iespējams dzīvot!
reptilis
r
...deputātu uzvārdus nopublicēt.
Onslow
O
šodienas krieviem ARĪ...?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas