Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Somijā stājies spēkā migrantu atraidīšanas likums

Neskatoties uz cilvēktiesību aizstāvības organizāciju iebildumiem, Somijā šonedēļ stājies spēkā nesen parlamentā pieņemtais likums, kas atbilstoši Somijas premjerministra Peteri Orpo teiktajam ļaus sekmīgāk cīnīties pret Krievijas realizēto nelegālās migrācijas instrumentalizāciju.

"Migrācijas instrumentalizācija ir veids, kā Krievija var izdarīt spiedienu un ietekmēt drošību un sociālo stabilitāti Somijā un Eiropas Savienībā. Jaunais likums sagatavo Somiju iespējai, ka Krievija var turpināt izdarīt šādu spiedienu ilglaicīgi un daudz nopietnākā un lielāka mēroga veidā," Politico citē Somijas Iekšlietu ministrijas paziņoto.

Izdevums raksta, ka Polija, Lietuva un Latvija jau 2021. gadā pieņēmušas līdzīgus likumus pēc tam, kad Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko izraisīja robežkrīzi. Baltkrievija pievilināja migrantus Tuvajos Austrumos un novirzīja uz ES robežu, tā atriebjoties pret ES ieviestajām sankcijām.

Helsinki Times raksta, ka likums paredz, ka valdība, konsultējoties ar prezidentu, var apturēt patvēruma meklētāju no trešajām valstīm uzņemšanu atsevišķos robežas apgabalos.

Somijas prezidents Aleksandrs Stubs nesen notikušajā Eiropas politiskās kopienas samitā Lielbritānijā uzsvēra, ka Eiropā palielinājusies sapratne, ka instrumentalizētā migrācija atšķiras no patvēruma lūgšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits