Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Divi no KNAB aizturētajiem mediķiem strādā Stradiņa slimnīcā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir aizturējis divus Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstus, aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits.Viņš sacīja, ka plašāku informāciju izpaust nevar, tostarp aizturēto vārdus. "Es neko daudz arī komentēt nevaru, jo viņi nekādas detaļas nestāsta.

Viņi vienkārši atsūta informāciju, ka aizturējām. Lielā mērā tas arī ir viss. Mēs, protams, sadarbosimies visos veidos, kā varēsim, lai atbalstītu patiesības noskaidrošanu," sacīja Šmits.Tāpat viņš solīja, ka pacientus šis process neietekmēs. "Tie cilvēki, kuri pie mums ārstējas, var mierīgi ārstēties tālāk, jo viņus tas neietekmēs," teica slimnīcas vadītājs.Tikmēr kardioloģe Inguna Rožkalne-Žubure, kura, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, ir viena no vairākām šajā lietā KNAB redzeslokā nonākušajām personām, un vienīgā, kuras vārds izpausts plašākai sabiedrībai, šodien vērsusies Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB), lūdzot viņu aizstāvēt."Pie manis vērsās ārste Inguna Rožkalne-Žubure un lūdza Latvijas Ārstu biedrībai aizstāvēt viņas labo vārdu un "balto halātu''," sarunā ar aģentūru LETA sacīja LĀB prezidents Pēteris Apinis.Viņš apgalvo, ka Rožkalne-Žubure nav ne aizturēta, ne apsūdzēta, ne aizdomās turamā, ne lieciniece KNAB sāktajā kriminālprocesā. KNAB viņai esot lūdzis sniegt informāciju par pacientu, ar kuru saistīta lieta. Apiņa rīcībā esot informācija, ka sāktais kriminālprocess ir saistīts ar kāda ārzemju pacienta ārstēšanu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā, kas ir bijis arī Rožkalnes-Žubures pacients."Ja viņai nav neviena ierobežojuma, viņa drīkst visu runāt, tad tas izskatās pēc politiska pasūtījuma. Neviens cits ārsts nav nosaukts vārdā un vēl jo mazāk ir minēta lieta, par ko ārsti it kā aizturēti," sacīja Apinis.

Arī Rožkalne-Žubure aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir vērsusies LĀB, lūdzot aizstāvēt viņas labo vārdu.

Viņa arī pastāstīja, ka ir bijusi KNAB un sniegusi visu sev pieejamo informāciju, informējot biroju par visu viņai zināmo KNAB interesējošajā jautājumā. Arī Rožkalnes-Žubures rīcībā ir informācija, ka KNAB aktivitātes ir saistītas ar kādu viņas pacientu - ārzemnieku.

"Neesmu parakstījusies par informācijas nesniegšanu, tādēļ esmu gatava šo informāciju sniegt jebkuram, patiesu un pilnīgu," viņa piebilst.

Mediķe arī ir pārliecināta, ka paziņojums par viņas it kā aizturēšanu ir politisks pasūtījums. "Jautājums, vai paziņojums dienu pirms vēlēšanām par manu aizturēšanu ir politisks pasūtījums vai ne? Tas ir politisks pasūtījums, jo neviena cita mana kolēģa uzvārds nekur nav minēts, minēta tieku tikai es saistībā ar vēlēšanām. Gluži tāpat nekur netiek minēti nekādi fakti par iespējamu nodarījumu," atzīmē ārste.

Kā ziņots, KNAB aizturējis vairākus mediķus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Kriminālprocess, iespējams, sākts par neatļautu labumu pieņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas