Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dziesmu un deju svētku tradīcijas uzturēšanai diasporā atvēl 70 000 eiro

Kultūras ministrija ir noslēgusi līdzdarbības līgumu ar Pasaules brīvo latviešu apvienību (PBLA), lai organizācija nodrošinātu Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju un Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pieejamību diasporas mītnes zemēs.

2019.gadā šim mērķim PBLA tiks izmaksāti 70 000 eiro, bet par finansējumu nākamajiem gadiem tiks lemts atsevišķi pēc attiecīgo gadu budžetu pieņemšanas. No finansējuma līdz 10% apvienība var izmantot savām administratīvajām izmaksām.

Līgumam pievienotā tāme liecina, ka šogad nepilnus 40 000 eiro PBLA plāno izlietot Dziesmu un deju svētku pasākumu māksliniecisko programmu izstrādei un īstenošanai, repertuāra apguvei, telpu īrei u.tml., aptuveni 21 000 eiro aizies Latvijas profesionālo mākslinieku koncertu organizēšanai diasporas publikai, ap 2000 eiro - publicitātes un reklāmas pasākumiem, bet pārējā summa - administratīvajiem izdevumiem.

Līgums uzdod PBLA sniegt atbalstu diasporas organizācijām ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju saistītu pasākumu rīkošanai diasporas mītnes zemēs, sniegt atbalstu Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumu rīkošanai diasporas mītnes zemju latviešu kopienu centros, tai skaitā nodrošināt Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumu un to norises vietu plāna izveidi un īstenošanu, kā arī nodrošināt informācijas apriti un publicitāti diasporas mītnes zemēs par Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanas pasākumiem un diasporas centros organizētajiem Latvijas profesionālās kultūras un mākslas pasākumiem.

Līgums noslēgts līdz pat 2021.gadam. Atbalsts PBLA jāsniedz diasporas organizācijām visā pasaulē, bet obligāti - Eiropā, Ziemeļamerikā un Austrālijā, kur, piemēram, jāsarīko vismaz divi ar Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspēju saistīti reģiona mēroga pasākumi.

Top komentāri

Ruta
R
Kapec Latvijas valdiba sos 70 000 neatvel Latvijas pensionariem, kuriem ir nabadiba, pusbada jadzivo ar bada pensijam 300-400 eiro menesi par muza darbu? Ja Latvija ministri sanem 4000 eiro lielu algu, tad Latvija ir janosaka minimala pensija 500 eiro menesi un minimala dara alga ir janosaka 1000 eiro menesi.
Fakts
F
Iespējams, ka tieši tāpēc bērnu operācijām naudas neesot,
?
?
Kāpēc prasu? Lai zinātu, kur tā nauda paliks. Tās trimdas organizācijas vadībā gadiem ir personas bez normāla darba un regulārien ienākumiem. Tāds bija Grasis, tāda ir Sulīte. Administratīvie izdevumi 10% pazudīs šo plikadīdu kabatās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas