Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

EK aicina uz vienotību un dialogu Katalonijas krīzē

Reaģējot uz svētdien Katalonijā notikušo referendumu, Eiropas Komisija (EK) pirmdien aicinājusi visas puses ātri pārorientēties no konfrontācijas uz dialogu un uzsvēra, ka vardarbībai nevajadzētu būt daļai no politikas.

EK paziņoja, ka saskaņā ar Spānijas likumiem referendums nav bijis legāls, piebilstot, ka tā ir Spānijas iekšējā lieta.

Jau ziņots, ka svētdien Katalonijā notika referendums par atdalīšanos no Spānijas, un Katalonijas varasiestādes paziņojušas, ka 90% referenduma dalībnieku nobalsojuši par reģiona neatkarību.

Reģiona varasiestādes paziņojušas, ka konfrontācijā ar policiju referenduma laikā cietuši 844 cilvēki, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība. Spānijas Iekšlietu ministrija savukārt paziņojusi, ka medicīniskā palīdzība bijusi nepieciešama 33 policistiem.

EK preses pārstāvis Margaritis Shins paziņoja, ka gadījumā, ja Katalonija nobalsotu par atdalīšanos no Spānijas legālā referendumā, tai būtu jāizstājas arī no Eiropas Savienības (ES).

Vienlaikus viņš norādīja, ka "ārpus tīri tiesiskiem aspektiem, komisija uzskata, ka šis ir laiks vienotībai un stabilitātei, nevis sašķeltībai".

Shins komisijas vārdā aicināja visas iesaistītās puses nekavēties un pārorientēties no konfrontācijas uz dialogu.

"Vardarbība nekad nevar būt instruments politikā," viņš piebilda.

Spānijas tieslietu ministrs Rafaels Katala paziņojis, ka Spānija darīs visu likuma robežās iespējamo, lai novērstu Katalonijas neatkarības pasludināšanu.

Shins uzsvēra, EK skatījumā Katalonijas referendums ir Spānijas iekšējā lieta, kas jārisina atbilstoši Spānijas konstitucionālajai kārtībai.

Top komentāri

bet
b
Neatkarīgās Katalonijas prezidents pieprasa Spānijas bruņoto spēku izvešanu no Katalonijas.
Priecīgs Paskaidrojums
P
Neviens no ES, arī neviens no Latvijas puses pieprasija Spānijai nelietot varu pret miermīlīgiem balsotājiem. To pašu varam gaidīt no Latvijas valdības izturēšanos pret pašu tautībniekiem. Globalizatoriem neinteresē tautas intereses. Tiem tikai sava aģenda, t.i. radīt jaunu globalizētu tautu no valdības ierēdņiem.
ļuļa
ļ
interesanti gan, kāpēc sīrijas separātisti nav sīrijas iekšējā lieta, bet spānijas separātisti ir spānijas iekšējā lieta?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas