Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

EK ierosina padarīt bankas kontus lētākus un pieejamus visiem

Eiropas Komisija trešdien publicējusi priekšlikumus, kas saistīti ar maksājumu kontiem, to maiņu un pamatmaksājumu kontu pieejamību, portālu Diena.lv informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Preses un informācijas nodaļa.

"Šodien publicētais priekšlikums beidzot nodrošinās visiem Eiropas iedzīvotājiem piekļuvi vienkāršiem banku kontiem, kā arī ļaus tiem pilnībā iesaistīties sabiedrībā, kurā tie dzīvo, un izmantot vienotā tirgus priekšrocības. Atvieglojot maksu salīdzināšanu un bankas konta maiņu, mēs ceram panākt to, ka bankas uzlabo savu piedāvājumu un samazina izmaksas. Priekšlikums nodrošinās ieguvumus arī finanšu pakalpojumu nozarei, radot papildu stimulus pārrobežu pakalpojumu sniegšanai un darbības uzsākšanai jaunos tirgos," sacīja Par iekšējo tirgu un pakalpojumiem atbildīgais komisārs Mišels Barnjē.

Par veselību un patērētāju politiku atbildīgais komisārs Tonio Borgs sacīja: "Šis priekšlikums ļaus patērētājiem visā ES piekļūt bankas konta pakalpojumiem, salīdzināt tos un nomainīt pakalpojumu sniedzēju, ja tie nav apmierināti. Mūsu mērķis ir panākt, ka patērētāji ir labāk informēti par iekasētajām maksām gan pirms konta atvēršanas, gan pēc tam, un nodrošināt, ka patērētāji var nomainīt pakalpojumu sniedzēju ātri un bez grūtībām, ja tie to vēlas. Ar šo priekšlikumu tiks palielināta konkurence attiecībā uz finanšu pakalpojumiem privātpersonām, un no tā iegūs uzņēmumi, kuri patērētājiem piedāvā lielāku izvēli un labākas cenas."

Eiropas Komisija uzskata, ka maksu pārredzamības un salīdzināmības uzlabošanai, kā arī raitākam kontu nomaiņas procesam vajadzētu nodrošināt patērētājiem labākus piedāvājumus un samazināt bankas kontu izmaksas. Vienlaikus finanšu pakalpojumu nozare gūs labumu no lielākas klientu mobilitātes un samazinātiem šķēršļiem ienākšanai tirgū, tai skaitā pārrobežu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas