Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

EK viceprezidente atzinīgi vērtē Latvijas demokrātijas iespējas

Latvijas demokrātijas iespējas var būt interesanta pieredze arī citām valstīm, piektdien tiekoties ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, atzina Eiropas Komisijas (EK) viceprezidente Dubrovku Šuicu.

Levits piektdien Rīgas pilī uzņēma viesos Šuicu, kuras atbildībā ir demokrātijas un demogrāfijas jautājumi. Sarunā daudz uzmanības tika veltīts tādiem tematiem kā Eiropas pilsoņu lielāka līdzdalība un iesaistīšanās savas nākotnes veidošanā, kā arī demogrāfijas izaicinājumi Eiropā.

Šuica uzsvēra, ka apmeklē Latviju un citas dalībvalstis, lai, pirmkārt, uzklausītu dalībvalstu sabiedrības par šiem jautājumiem, kas esot būtiski, lai panāktu jaunu attīstību Eiropas demokrātijas un demogrāfijas procesiem.

Valsts prezidents sniedza plašāku skatījumu par Latvijas Satversmē iekļautajām pilsoņu tiesībām savas nākotnes veidošanā, uzsverot, ka Latvijas un Šveices konstitūcijas Eiropā ir starp tām, kas sniedz visbagātīgākās iespējas tiešās demokrātijas izpausmēm.

Tāpat Levits informēja par Latvijas valdības partnerības dialogu ar NVO sektoru, kā arī digitālā laikmeta radītajām iespējām un izaicinājumiem demokrātijas procesos. Atzinīgi novērtējot šīs pilsoņu tiesiskās iespējas, Šuica sacīja: "Esmu iespaidota par Latvijas demokrātijas iespējām, tā var būt interesanta pieredze arī citām valstīm."

Abas puses apspriedās par to, kādi apstākļi iespaido demogrāfiju Eiropā un kā uzlabot situāciju. Tika pārrunāti gan migrācijas un klimata, gan ekonomiskie aspekti. Pēc Valsts prezidenta sacītā, ir svarīgi panākt līdzsvaru starp to, ko dalībvalstis iegulda, piemēram, savu pilsoņu izglītošanā, un atgriezenisko saiti no dalībvalstīm, kurās pilsoņi Eiropas mobilitātes ietvaros nonāk un izmanto savas prasmes un iegūtās zināšanas. Levits un Šuica arī uzsvēra mājokļu pieejamības jautājumu jaunajām ģimenēm, kā risināšanā nepieciešami jauni atbalsta instrumenti.

Top komentāri

Arik Nippel
A
Rēzeknē piedzimis 124. kilogramus smags vīrietis ar bārdu, ūsām un brillēm.
Normis
N
Latvija ir tipiska post-padomju nabadzīga ekonomiski atpalikusi valsts, kur demokrātija ir izkārtne, un pilsoniskā iesaiste ir minimāla. Nezinu, ko Levits viņai tur rādijā, Bet PSRS laikā arī Brežnevs vadāja ārzemju līderus par bērnu dārziem, un rādija cik tur viss čikiniekā. Un vārda brīvība mums jau nu gan īsti nav
Mantrausis
M
Gadās, pārsteidz attieksmes atšķirības pret t.s. politiķiem vai amatpersonām. Vietējiem, Latvijas, prasības ir augstas un kritikas ugunis vien jāpiešķiļ. Toties atbrauc kāds no citurienes, īpaši, ja no ES struktūrām, un viss notiek gana rāmi. Vai nu Latvijai ir kādas neafišētas problēmas, vai klusējoša iztapība ir 20.-21.gs.vietēja tradīcija. Piemēram, šī apmeklējuma jēga un iespēja noskaidrot sabiedrības viedokli tika realizēta kā???? Latvijā it asi redzamas it kā demokrātijas blakusparādības, vai ar to tika runāts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas