Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperti ASV gāzi Latvijā tik drīz vēl nesagaida

ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala šonedēļ intervijā LNT pavēstīja, ka Amerika gatava jau no nākamā gada eksportēt sašķidrinātu dabasgāzi uz Eiropu, spējot nodrošināt pat divreiz lielāku apjomu, nekā Eiropā patērē. Latvijā šo ziņu vērtē piesardzīgi. Nozares pārstāvji norāda, ka vēl ir daudz neskaidrību, par kādu cenu šo gāzi mums pārdos un vai tā nebūs augstāka par to, ko patlaban piedāvā Krievijas gāzes gigants Gazprom, piektdien raksta Diena.

Tā kā Latvijai nav sašķidrinātās gāzes termināļa, saņemt šo produktu no ASV pagaidām būtu problemātiski. "Ierobežotos apjomos šo gāzi mēs varēsim saņemt arī no Klaipēdas termināļa, bet tehniski mēs to nevarēsim pilnībā izmantot. Pie vainas ir nevis savstarpējā starpsavienojamība ar Lietuvu, bet savienojumi Lietuvas iekšienē starp Viļņu un Kauņu. Tie nav pietiekami, lai mēs nodrošinātu nepieciešamo gāzes plūsmu," skaidrojis Nacionālā gāzes termināļa biedrības valdes loceklis Gatis Ābele.

A/s Latvijas gāze vadītājs Adrians Dāvis Dienai izteicās, ka "es sevi arī vērtēju skarbi - esmu stagnāts, konservatīvs, pirmajā vietā lieku izmaksas, vērtēju, cik tas izmaksās patērētājam. Nevar nekādu projektu taisīt, ja tu neesi izrēķinājis gala cenu patērētājam. Neviens to nezina. Visi tikai saka - es domāju, es pieļauju, bet nevienu konkrētu ciparu nepasaka," par ASV ieceri eksportēt gāzi Eiropā skarbs bija Dāvis.

Arī ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) sajūsmu par ASV sašķidrinātās gāzes tirgus paplašināšanos pārāk neizrādīja.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 23.maija, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas