Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Finanšu ministrs par ažiotāžu ap Swedbank uzzinājis no Jelgavas mēra Rāviņa

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), ka tiek baumots par Swedbank stabilitāti, sestdien pirmoreiz uzzinājis no Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa (ZZS), portālam zz.lv apgalvo ministra preses pārstāvis Aleksis Jarockis.

Portāls vēsta, ka ministrs divas reizes centies mierināt Jelgavas mēru, skaidrojis viņam faktus par bankas stabilitāti, aicinājis arī bankas vadību sazināties ar A.Rāviņu, taču "viņš ignorēja šo informāciju, neieklausījās skaidrojumā".

A.Jarockis zz.lv skaidroja, ka pirmajā reizē A.Rāviņš ministram A.Vilkam zvanījis un satraukts stāstījis, ka Swedbank tikšot slēgta un ka bankomāti pilsētā jau ir slēgti. "Pirmkārt, ministrs mierināja Rāviņu. Teica, ka bankai tikko paaugstināts kredītreitings, skaidroja bankas stabilos finanšu rādītājus. Ministrs teica, ka nedrīkst ļauties ažiotāžai," portālam stāstīja A.Jarockis. Pēc viņa teiktā, ministrs tikai no A.Rāviņa uzzinājis, ka kaut kur tiek baumots par šo banku.

Ministrs solījis noskaidrot papildu informāciju un tajā pašā dienā A.Rāviņam telefoniski vēlreiz kategoriski noliedzis, ka Swedbank draudētu problēmas. "Taču viņš ignorēja šo informāciju," zz.lv vēsta A.Jarockis. Sapratis, ka Jelgavas mērs aizvien ir satraukts, finanšu ministrs vērsies pie Swedbank vadības, lai tā nekavējoties sazinās ar Jelgavas domes priekšsēdētāju. "Bet Rāviņš ignorēja šo informāciju jau no diviem avotiem!" portālam atzina ministra pārstāvis.

Runājot par to, kā tādās reizēs jārīkojas pašvaldību vadītājiem, A.Jarockis teic – pirmām kārtām nedrīkst ļauties ažiotāžai. Pašvaldību vadītāji var sazināties ar nozares ministriem, Finanšu kapitāla un tirgus uzraudzības komisiju, banku menedžeriem, arī sekot informācijai publiskajā telpā un finanšu tirgiem. "Pašvaldību vadītāju pienākums būtu septiņas reizes nomērīt un tikai tad griezt, nevis piedalīties ažiotāžas izplatīšanā," saka A.Jarockis.

Jau ziņots, ka turpretī A.Rāviņš savā Twitter profilā raksta: "Sestdienas vakarā telefoniski vērsos pie finanšu ministra Andra Vilka, bet atbildi par Swedbank nesaņēmu. Tomēr lēmumi jāpieņem..." Jelgavas domes preses dienesta sagatavotā A.Rāviņa komentārā pausts – balstoties uz iepriekšējo negatīvo pieredzi, Jelgavas pilsētas pašvaldība no Swedbankas pārskaitīja 134 tūkstošus latu uz citiem kontiem. "Uzskatu, ka tieši finanšu ministra un finanšu institūciju nespēja precīzi un ātri skaidrot situāciju pašvaldībām ir iemesls konkrēto lēmumu pieņemšanai," paziņojumā presei uzsver A.Rāviņš. 

Šos apgalvojumus A.Jarockis dēvē par nepatiesiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas