Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Fiziskas personas valstij nodokļos nav samaksājušas 138,2 miljonus latu

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) aplēsēm 40 523 fiziskas personas valstij līdz oktobra sākumam nodokļos nebija samaksājušas 138,2 miljonus latu, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID sniegtā informācija liecina, ka lielākajam skaitam fizisko personu - 25 052 - parāds bijis līdz 50 latiem. Šo parādnieku vidējais vecums ir 46 gadi, un kopējā parādu summa bijusi 211 635 lati.

Savukārt parādi, kas pārsnieguši miljona latu robežu, 1.oktobrī bijuši 20 fiziskām personām, kuru vidējais vecums ir 44 gadi, bet kopējais parādu apjoms - 42,24 miljoni latu, no tām divas bijušas vidēji 39 gadus vecas sievietes, bet 18 - vīrieši, kuru vidējais vecums bijis 45 gadi.

Analizējot 37 jomas, kurās vērojams lielākais nesamaksāto nodokļu apjoms, - kopumā 99,94 miljoni latu - VID secinājis, ka lielākā daļa šīs summas - 63,27 miljoni latu - aprēķināta fiziskajām personām, kuru pamatdarbības veids nav klasificēts. VID skaidro, ka "neklasificēts pamatdarbības veids" nozīmē, ka vai nu persona nav reģistrējusi savu saimniecisko darbību vai arī, to darot, nav norādījusi pamatdarbības veidu pēc NACE klasifikatora.

Otrais lielākais parādu apjoms - 21,04 miljoni latu - aprēķināts personām, kas darbojas nekustamo īpašumu jomā, veicot darbības ar īpašumiem, trešā lielākā parādu summa, analizējot datus pēc personu pamatdarbības veida, - 9,56 miljoni latu - aprēķināta informācijas pakalpojumu jomā strādājošajiem.

Tāpat vairāk nekā miljonu latu VID uzrēķinājis personām, kas kā pamatdarbības veidu norādījušas "pārējo individuālo pakalpojumu sniegšanu" - 1,75 miljonus latu, kā arī personām, kas kā darbības veidu norādījušas mežsaimniecību un mežistrādi un tām uzrēķināti 1,11 miljoni latu.

Vismazākais auditos uzrēķināto nodokļu apjoms - 0,56 lati - šā gada 1.oktobrī bijis personām, kas kā pamatdarbības veidu norādījušas vairumtirdzniecību, izņemot automašīnas un motociklus, kopumā 10 latu parāds bijis personām, kas kā darbības veidus norādījušas būvniecības un ainavu arhitektu pakalpojumus. Trešais mazākais parāds bijis 497 lati un tas aprēķināts fiziskām personām, kuras kā darbības sfēru reģistrējušas otrreizējo pārstrādi.

Pēc VID datiem, 1.oktobrī no parādniekiem, kuru parādi pārsnieguši 100 latus un bijuši virs miljons latiem, 8125 bijuši vīrieši un 3899 - sievietes.

Jāatgādina, ka 100 par valsts lielākajiem nodokļu parādniekiem atzīto uzņēmumu un privātpersonu saistības pret valsti oktobra sākumā bija 107,1 miljons latu, kas ir par 6,47 miljoniem latu mazāk nekā šā gada septembra sākumā, kad tās bija 113,57 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas