Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

FOTO: Gaismas pilī atvēršanas dienās viesojušies 10 000 cilvēku

Četrās lasītavu un stāvu atvēršanas svētku dienās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jauno ēku Gaismas pili apmeklējuši kopumā 10 000 interesentu, portālu Diena.lv informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

"Jaunā ēka sākusi pilnvērtīgu dzīvi – to novērtējuši un aplūkojuši apmeklētāju tūkstoši, kas mērojuši tuvākus un tālākus ceļus. Valmiera, Jēkabpils, Ventspils, Cēsis – tās ir tikai dažas vietas, no kurām šajās dienās pie mums brauca interesenti. Patiess prieks, ka šodien sagaidījām arī tik daudz bērnu un jauniešu. Ceram, ka visi, kas pabijuši šajās dienās Gaismas pilī, tajā atgriezīsies jau kā lasītāji,” norādījusi LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne.

Otrdien, 17. jūnijā Gaismas pilī darbu sāks lasītavas Mezonīna, 2. un 3. stāvā – Uzziņu un informācijas centrs, J.Pāvila II un Jaunākās periodikas lasītavas, Nozaru literatūras centrs (Humanitāro un sociālo zinātņu lasītava, Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītava) un Periodisko izdevumu lasītava.

Lasītavu darba laiki vasarā: otrdien un ceturtdien no plkst.12 līdz 20, trešdien un piektdien no 11 līdz 19, sestdien no 10 līdz 17, svētdien un pirmdien - slēgts.

Plānots, ka no 17. jūnija Gaismas pili arī turpmāk būs iespēja aplūkot īpaši organizētās ekskursijās. Sīkāka informācija par ekskursijām www.lnb.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas