Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Foto: Izraudzītas trīs Jaunā Rīgas teātra ēkas vīzijas

Noslēdzies VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) organizētais arhitektūras metu konkurss Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa  rekonstrukcija.

Nevienam no 17 iesniegtajiem priekšlikumiem netika piešķirta pirmā vieta, bet noteikta otrā vieta un divas trešās vietas, portālu Diena.lv informēja VNĪ pārstāve Ieva Lapsa.

Otro vietu un 3000 latu saņem personu apvienības MADE arhitekti un GAISS mets, bet trešo vietu un 2000 latu saņem pilnsabiedrības Zaigas Gailes birojs un partneri un SIA Jaunromāns un Ābele, arhitekti meti.

Žūrijas komisija nolēma piešķirt veicināšanas balvas pēc mākslinieciskā un arhitektoniskā redzējuma vēl diviem pieteikumiem - arhitektūras studijas 1.618 un Processoffice UAB metiem. Katrs saņems balvu 700 latu apmērā.

Žūrijas komisija sastāvēja no astoņiem žūrijas locekļiem, kas ir – Baiba Strautmane, VNĪ valdes priekšsēdētāja, Viktors Valgums, LAS priekšsēdētājs, Juris Dambis, VKPAI vadītājs, Pēteris Blūms, VKPAI Kustamā mantojuma un restaurācijas metodikas daļas eksperts, arhitekti Uldis Balodis, Līga Apine, kā arī JRT valdes locekle Gundega Palma un JRT aktieris un scenogrāfs Vilis Daudziņš. Metu izvērtēšanai tāpat bija pieaicināti vairāki arhitekti - Dainis Bērziņš, Gintautas Natkevičius (Lietuva) un Ralf Looke (Igaunija).

Kamēr notiks projektēšana, JRT paliks savās telpās, bet nākamajā sezonā pārcelsies uz bijušo tabakas fabriku Miera ielā, kur tas pavadīs visu rekonstrukcijas laiku. Rekonstrukciju paredzēts pabeigt līdz 2017. gada rudenim, kad JRT varēs atgriezties savās telpās Lāčplēša ielā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas