Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Lidostā Rīga svinīgi sagaida pirmo lidojumu no Korejas

Piektdien, 24.maijā, lidostā Rīga tika svinīgi sagaidīts pirmais lidsabiedrības Korean Air tiešais komerciālais čarterlidojums no Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas, ko organizē viena no Korejas lielākajām tūrisma aģentūrām Hanjin Travel, portālu Diena.lv informē VAS Starptautiskā lidosta Rīga pārstāve Laura Karnīte.

Korean Air gaisa kuģis Airbus A330-200 uz Latviju atveda vairāk nekā 200 pasažierus, kuri no Rīgas lidostas devās ceļojumā pa Baltijas valstīm. Kopumā šobrīd plānoti trīs lidojumi - 24. un 31. maijā, kā arī 7. jūnijā, un tos organizē Hanjin Travel ar lidostas Rīga, Latvijas vēstniecības Korejas Republikā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta un Rīgas tūrisma attīstības biroja“Live Riga atbalstu.

"Esmu gandarīta, ka lidostas Rīga galamērķu klāstā parādās aizvien vairāk tālsatiksmes lidojumu: pirms nedēļas, 16.maijā, pirmajā lidojumā devās čārterreiss uz Madagaskaru, bet šodien lidostā Rīga sveicam pirmo gaisa kuģi no Korejas," norāda lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce. "Tālo lidojumu attīstība ir viens no lidostas Rīga stratēģiskajiem mērķiem, un tieši čarterlidojumi ir "pirmās bezdelīgas", kas ļauj Rīgai iezīmēties kā pievilcīgam galamērķim ne tikai Eiropā, kur jau esam ieguvuši stabilas pozīcijas ar plašāko maršrutu tīklu Baltijā, bet arī pasaules kartē."

LIAA direktors Andris Ozols uzsver: 'Šis notikums ir ieguvums Latvijas atpazīstamības veicināšanai Korejā un pierādījums, ka Baltijas reģions korejiešiem var būt ērti sasniedzams Eiropas tūrisma galamērķis. Saredzam nākotnes potenciālu - veiksmīgi realizējot šī gada čarterprogrammu, varēsim piesaistīt jaunas tūristu plūsmas no Korejas."

"Esmu gandarīts, ka tieši Hanjin Travel ir pārgriezusi lentu pirmajam čarterlidojumam uz Latviju, Korejai vistuvāko Eiropas nāciju. Šī lidojuma uzsākšana ir prasījusi 28 gadus kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp abām valstīm 1991.gadā, un tas ļaus korejiešiem plašāk iepazīt Latvijas dabas skaistumu un kultūras mantojumu. Vēlos pateikties Latvijas vēstniecībai Korejā un tūrisma institūcijām par atbalstu šī projekta īstenošanā un Latvijas ļaudīm par interesi un mīlestību pret Koreju," pauž Hanjin Travel direktors Kjo Vuks Āns.

Korean Air gaisa kuģis lidostā Rīga tika tradicionāli sagaidīts ar ūdens salūtu, bet viesi no Korejas sveikti ar tautas mūziku Babītes koklētāju ansambļa Balti izpildījumā.

Top komentāri

Nekas labs tas nav
N
Cik tad CO2 šitāds plezīrs izmet atmosfērā! Pietiks lidināties apkārt. Laiks domāt globāli un neceļot globāli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas