Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Oficiāli atklāj jauno RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes ēku

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) trešdien atklāja Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) jauno ēku Ķīpsalā, portālu Diena.lv informēja RTU Komunikācijas nodaļa.

Šī ir viena no modernākajām fakultātēm, kurā, pateicoties mūsdienīgajai infrastruktūrai un laboratoriju aprīkojumam, studijas un zinātnisko darbu būs iespējams organizēt vēl augstākā līmenī, sasniedzot izcilus rezultātus inženierzinātņu studijās un pētniecībā.

"Šis ir ļoti nozīmīgs vēsturisks brīdis - darbu ir sākusi pirmā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas uzbūvētā RTU fakultātes ēka. Tā ir reāls apliecinājums mūsu ceļam uz pašu izvirzīto mērķi - 2020. gadā kļūt par Baltijas valstu vadošo zinātnes un inovāciju universitāti. Lai to sasniegtu, mums jau ir radoši mācībspēki, zinātkāri studenti un inovatīvi pētnieki, un pamazām mēs viņiem radām arī atbilstošu vidi, kur realizēt savus vispārdrošākos sapņus," paudis RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Jaunajā fakultātes ēkā, kas studentiem durvis vēra 1. septembrī, studiju process tiek nodrošināts pēc visaugstākajiem standartiem. Auditorijas ir aprīkotas ar skārienjūtīgajiem ekrāniem, apskaņošanu un pieeju internetam. Savukārt laboratorijās modernās iekārtas ļauj veikt gan studiju procesā vajadzīgos pētījumus, gan arī nodrošināt zinātnisko darbu elektroenerģētikas un elektrotehnoloģiju datorvadības, kā arī siltumtehnikas un vides aizsardzības jomā.

EEF jaunā ēka būvēta, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu un tā izmaksājusi 6,5 miljonus eiro. Ēkai ir seši stāvi un kopējā platība - 7750 kvadrātmetri, un tā ir pilnībā pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Jaunā celtne arī unikāla, jo pilnībā automatizēta - vēdināšanas, kondicionēšanas, apkures un apgaismošanas sistēmas tiek kontrolētas caur vienotu vadības paneli.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas