Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Šlesers rāda plānoto mājas vietu, uz konkrētiem jautājumiem neatbild

Neatbildot uz konkrētiem jautājumiem par nocērtamo koku skaitu, bet vairākkārt atkārtojot, ka ar sarkanām lentēm iezīmētie koki netiks nocirsti, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) pirmdienas rītā žurnālistiem un sabiedrības pārstāvjiem izrādīja savu īpašumu Jūrmalā, Upes ielā 1a.

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka viņa apmelotāji apgalvojot, ka tieši iezīmētos kokus izcirtīs, bet tie esot meli.

«Īpašums tika iegādāts 90. gadu beigās no Vācijas pilsoņa Pētera Īgenberga par apmēram 1 miljonu dolāru. Es nebūtu to pircis, ja tā būtu neapbūvējama zeme. Daudzi koki ir slimi un tik vai tā jācērt,» uzsvēra A.Šlesers.

Viņš apgalvoja, ka šādi gadījumi, kad Ministru kabinets lemj par krasta kāpu aizsargjoslas apbūvi, esot simtiem un tūkstošiem, kaut arī Zemkopības ministrijas pārstāvji iepriekš Dienai apliecināja, ka 10 gadu laikā šis ir trešais šāda veida gadījums.

A.Šlesers norādīja, ka iecerētajai mājai būs divi stāvi, bet nezināja teikt tās platību. Zīmīgi, ka arī arhitekts Andis Sīlis precīzu platību nosaukt nespēja, jo esot projektējis ēku jau sen, bet zinot, ka ap 1000 m2. Viņš apliecināja, ka 43 no nociršanai paredzētajiem 76 kokiem esot kļavas, kas kāpās uzskatāmas par nezālēm. A.Šlesers arī norādīja, ka nocirsto koku vietā iestādīšot daudzus jaunus, kas «arī būs priedes, bet citas priedes».

A.Šlesers atzina, ka šodien pasākums viņa īpašumā notiek darba laikā, tādēļ šodien viņš strādās ilgāk. Ja to rīkotu vakarā, būtu jau tumšs, viņš pauda. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas