Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Ukrainas prezidents pateicas Latvijai par palīdzību grūtību pārvarēšanā

Ukraina savas tiesības izcīna, par to maksājot briesmīgu cenu, tāpēc ir prieks, ka Latvija šajā sarežģītajā posmā stāv līdzās Ukrainai, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis pauda, ka ļoti priecājas atrasties viesmīlīgajā Latvijas zemē, piebilstot, ka vizīte Latvijā atklās jaunu lappusi "mūsu draudzīgo tautu un valstu attiecībās".

Kaimiņvalsts vadītājs uzsvēra, ka Latvija ir viens no Ukrainas tuvākajiem kaimiņiem, kas labi saprot Ukrainas izaicinājums. "Esmu pateicīgs par solidaritāti un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai, kā arī zināmu praktisko palīdzību," sacīja Zelenskis.

Viņš atzīmēja, ka gan Ukraina, gan arī Latvija un pārējās Baltijas valstis ir guvušas sarežģītu pieredzi cīņā par savu brīvību. "Šodien Ukraina izcīna savas tiesības Eiropas nākotnē, maksājot par to lielu un briesmīgu cenu," skaidroja amatpersona, paužot prieku, ka Latvija šajā procesā stāv līdzās Ukrainai.

Zelenskis atzīmēja, ka ar Levitu pārrunāta turpmākā koordinētā sadarbība starptautiskās organizācijās un platformās. Tāpat viņš atzīmēja, cik nozīmīga Ukrainai bijusi Latvijas sniegtā humanitārā palīdzība.

Ukrainas prezidents pauda gandarījumu par Latvijas atbalstu reformu īstenošanā. Tāpat izteikts aicinājums aktīvāk strādāt pie uzņēmējdarbības vides un sadarbības iespēju attīstības abu valstu starpā. Zelenskis tāpat aicināja Latvijas uzņēmējus investēt Ukrainā.

Kā ziņots, trešdien Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas prezidents Zelenskis ar kundzi Olenu Zelensku.

Top komentāri

interesanti
i
Vienkārši un cilvēciski.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
BET, SMIEKLĪGĀKAIS BŪS TAS KA UKRAINA SAKAUS NEKAUNĪGO RUSS-TATARO !!!
наша Рига
н
Ukraiņu tauta cīnās ar Kremļa smirdīgo bandītu karaspēku, bet Latvijas tauta kopā ar savēlēto dubultsejas lopisko varu lien viņiem dirsā. Atļāva izrīt valsti un tagad atmaksā izrītos miljardus, izgaisina latvju nāciju, cūkini tā zaga, ka Rīgas mērkaķi ar vien vairāk balsos par prokrieviskajiem svoločiem, uz dažām dienām aizturot pēcāk atbrīvo jebkuru Latvijas dižpostītāju..........
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas