Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Glābēji palīdzējuši makšķerauklu ierijušam gulbim

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji sniedza palīdzību vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem un putniem, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien, plkst. 10.58, VUGD saņēma informāciju, ka Ķekavā gulbis ir ierijis makšķerauklu. Glābēji gulbi no makšķerauklas atbrīvoja. Savukārt, plkst. 12.40, ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vienības gatvi Rīgā, kur automašīnas motora nodalījumā bija ielīdis kaķis. Glābēji kaķi atbrīvoja no motora nodalījuma. Vakarā glābēji izbrauca uz Murjāņu ielu Rīgā, jo iedzīvotāji ziņoja, ka gulbis ir sapinies makšķerauklā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ieraudzīja, ka gulbim pie spārna ir makšķeraukla, bet tā netraucē viņam pārvietoties. Gulbi noķert un no auklas atbrīvot ugunsdzēsējiem glābējiem neizdevās.

Sešas reizes ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai likvidētu negaisa radītās sekas. Ilūkstes novadā, Ķekavas novadā, Ikšķiles novadā, Jūrmalā, Kurzemes ielā, un Rīgā, Jūrkalnes ielā, ugunsdzēsēji glābēji no ceļa braucamās daļas novāca vēja nogāztus kokus.

Jelgavā, Robežu ielā, koks bija uzkritis uz divstāvu mājas jumta. Ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un ar trošu palīdzību novilka no mājas un tās jumtu atbrīvoja. Kuldīgas novadā, iespējams pēc zibens spēriena, aizdegās koks.

Arī šajā diennaktī meteorologi sola spēcīgu negaisu, tāpēc ugunsdzēsēji atgādina, ka negaisa laikā bez īpašas nepieciešamības neiet ārpus telpām. Jābūt gataviem arī elektroenerģijas padeves pārtraukumiem. Savlaicīgi jāsagatavo kabatas lukturus un jāievieto baterijas radiouztvērējos. 

Glābēji arī aicina turēties tālāk no elektroinstalācijām, antenām, logiem, durvīm. Jācenšas atrasties tālāk no ēkas ārējās sienas, ja laukā pie tās aug koks. Ja zibens trāpīs kokā, daļa no lādiņa var tikt novadīta uz ēku.  Jāaizver logus, durvis, bēniņu lūkas. Daudzdzīvokļu mājās jānostiprina priekšmetus uz balkoniem.

Glābēji uzsver - ja vētra pārsteigusi ārpus telpām, neuzturieties un nenovietojiet transporta līdzekļus zem vientuļiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem, elektropārvades līnijām. Atrodoties uz ūdens mēģiniet nokļūt krastā. Vislabāk, ja laivu var izvilkt no ūdens, klajā vietā apgāzt un nogulties zem tās.

Ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai cits negadījums, jāzvana VUGD pa tālruņa numuru 112.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus. Kopumā dzēsts 21 ugunsgrēks, veikti 22 glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas