Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ieslodzītie sūdzas par aizliegumu labot zobus; IeVP interesēsies par konkrēto gadījumu

Ieslodzīto un aizturēto palīdzības fonds Gara spēks saņēmis informāciju par sliktu medicīnisko aprūpi Daugavgrīvas cietumā un Daugavpils cietumā – pie stomatologa tikt esot neiespējami, jo cietumu administrācija par saviem un radinieku līdzekļiem ārstēt zobus neļauj, bet, kad zobu jau glābt nav iespējams un ir stipras sāpes, izraušana ir jāgaida divas līdz trīs nedēļas, aģentūru BNS informēja fonda pārstāvji.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Ināra Makarova aģentūrai BNS pastāstīja, ka pārvalde ceturtdien ir saņēmusi fonda "Gara spēks" vēstuli, tomēr tajā nav minēts neviens konkrēts gadījums vai personas vārds, tādēļ pagaidām notikušo ir grūti vērtēt.

Makarova paskaidroja, ka, pēc likuma, cietumniekiem tiek sniegta neatliekamā palīdzība – ja sāp zobs, ārsts to apskata un pieņem lēmumu zobu izraut vai ielikt pagaidu plombi. Tālāka zoba ārstēšana jāsedz ieslodzītajam par saviem līdzekļiem.

IeVP sazinājusies ar konkrēto cietumu vadību, kas noliedz, ka ieslodzītajiem aizliegtu par saviem līdzekļiem labot zobus. Tomēr Makarova apliecināja, ka lūgs organizācijas pārstāvjiem pastāstīt sīkāk par iespējamajiem pārkāpumiem, jo ar pašreiz sniegto informāciju nepietiek, lai sāktu pārbaudi.

Organizācija Gara spēks ar sūdzību par medicīnisko aprūpi Daugavpils un Daugavgrīvas cietumā vērsusies pie tiesībsarga, IeVP, Veselības ministrijas, Veselības inspekcijas, kā arī Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas.

"Ar šādu rīcību Daugavgrīvas cietuma un Daugavpils cietuma administrācijas pārkāpj ne tikai konstitucionālas normas par veselības aprūpi, bet neveic elementārus pasākumus ieslodzīto personu tiesību un interešu nodrošināšanai," teikts organizācijas sūdzībā.

Fonda rīcībā esot informācija, ka abu cietumu administrācijas var vērsties ar neoficiālām sankcijām saistībā ar šīm sūdzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas