Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Interneta vietnēs iegādātajām vilciena biļetēm plāno piemērot 5% atlaidi

Vilciena biļetēm, kas iegādātas interneta vietnēs un mobilajās aplikācijās, plāno piemērot 5% atlaidi, šodien sēdē nolēma Sabiedriskā transporta padome.

Sēdes laikā tika skaidrots, ka sākotnēji AS Pasažieru vilciens izteica priekšlikumu, ka viņu interneta vietnē iegādātajām elektroniskajām vilciena biļetēm tiktu piemērota 5% atlaide. Tomēr Konkurences padome (KP) un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) norādījis, ka, ieviešot šādu atlaidi, tai jābūt piemērotai jebkurai interneta vietnē vai mobilajā aplikācijā pirktajai vilciena biļetei.

Tāpat sēdē padome nolēma, ka sešus mēnešus pēc atlaides ieviešanas tiks pārskatīti sasniegtie rezultāti un, iespējams, atlaide palielināta līdz 10%.

Lai atlaides stātos spēkā Pasažieru vilcienam jānoslēdz vienošanās ar Autotransporta direkciju.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas