Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

IZM: Skolas.lv paredzētie 3,2 miljoni latu nav novirzāmi citiem projektiem

Portāls skolas.lv, kura pilnveidošanā plānots ieguldīt 3,2 miljonus latu no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējuma, kļūs par vienotu izglītības sistēmas bezmaksas informācijas platformu un tā finansējums nav novirzāms citiem projektiem, portālam Diena.lv atzinaIzglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

ES struktūrfondu finansējuma izlietojumu paredz Eiropas Komisijas un Ministru kabineta apstiprinātie nosacījumi. Projektu pilnā apmērā finansēs no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem.

Projektā, kura izstrādē ir iesaistīti skolu direktori, informātikas skolotāji un skolēni, taps vienota visaptveroša bezmaksas piekļuves vide visai ar izglītības procesu saistītajai informācijai izglītības procesā iesaistītajām un ieinteresētajām pusēm.

IZM norāda, ka valsts budžeta finansējums nav pietiekams, lai nodrošinātu izglītības sistēmai nepieciešamo informācijas sistēmu izstrādi un attīstību, taču šādas iespējas nodrošina Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums, kas tiek lietots atbilstoši noteiktajiem mērķiem. Minētie līdzekļi nodrošina iespēju turpināt sāktos ERAF informācijas sistēmu projektus, lai pakāpeniski nodrošinātu ar izglītības jomu saistīto pušu vajadzībām atbilstošus risinājumus.

Visi pakalpojumu sniedzēji tiek izvēlēti Latvijas likumos noteiktās iepirkuma procedūrās, pavēstīja ministrija.

Portālā paredzēta centralizēta mācību līdzekļu kataloga, pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides iespēju kataloga, prakses vietu un darba iespēju kataloga, tematisko plānu kataloga, individuālo izglītības plānu un plānu paraugu kataloga, mācību priekšmetu programmu paraugu kataloga un izglītības programmu paraugu kataloga, izglītības standartu kataloga, mācību priekšmetu standartu kataloga, profesiju standartu kataloga un izglītības iestāžu informatizācijas kataloga nodrošināšana, lai visi izglītības jomas katalogi būtu pieejami vienuviet.

Tāpat portālā plānots veidot vienotu autorizācijas un autentifikācijas funkcionalitāti, kas nodrošinās iespēju lietotājiem izmantot vairākas izglītības informācijas sistēmas, izmantojot vienotu lietotāja vārdu un paroli. Turklāt vairākas izglītības informācijas sistēmas būs savstarpēji integrētas, kas nozīmē, ka dati būs jāvada tikai vienu reizi vienā informācijas sistēmā.

Būs paredzētas arī dažādas iespējas, kas uzlabos sagatavošanos nodarbībām un mācību darba plānošanu, piemēram, sagatavot uzdevumus elektroniskajā vidē, pildīt mājasdarbus, sastādīt un veidot elektroniskos kursus, veidot stundu sarakstus, stipendiju uzskaites pārvaldības sistēmu un paredz iespēju pedagogiem veidot interaktīvus elektroniskos mācību līdzekļus. Pašlaik šādas iespējas neparedz neviens no līdzīgiem portāliem, norāda ministrijā.

Pašlaik daļu no portālā paredzētajiem pakalpojumiem piedāvā privātie uzņēmēji, taču ne visām Latvijas izglītības iestādēm ir iespējas tos lietot, jo tas ir maksas pakalpojums. Skolu portāls paredz plašas informācijas apkopošanas, sistematizēšanas, apmaiņas un glabāšanas iespējas, kas visām Latvijas izglītības iestādēm, skolēniem un viņu vecākiem būs lietojamas bez maksas, informēja IZM pārstāvji.

Jau ziņots, ka skolu vidū nepopulārā portāla skolas.lv atsvaidzināšanā Izglītības un zinātnes ministrija paredzējusi ieguldīt 3,2 miljonus latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas