Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

IZM valsts sekretāra vietniece Sīka nepiekrīt disciplinārlietā izteiktajiem pārmetumiem

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietniece, Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta direktore Lauma Sīka nepiekrīt pret viņu ierosinātajā disciplinārlietā izteiktajiem pārmetumiem.

"Nevaru piekrist rīkojumā par disciplinārlietas ierosināšanu man izvirzītajām apsūdzībām. Atkārtoti norādu, ka IZM kā ES fondu atbildīgā iestāde ir savlaicīgi un kvalitatīvi pildījusi savus pienākumus, veicot uzraudzības pasākumus atbilstoši funkciju sadalījumam ES fondu vadības sistēmā gan pirms, gan pēc Deloitte ziņojuma saņemšanas," uzsver Sīka.

Sīka stāstīja, ka Ministru kabinets šā gada 12.martā izskatīja IZM sagatavoto informatīvo ziņojumu, kurā ietvertais plāns noteica uzdevumus VIAA un IZM attiecībā uz Deloitte ziņojuma pārbaudi un studiju programmu akreditāciju, kurus iestādes ir veikušas. "Mums kā atbildīgajai iestādei ir bijuši savi apsvērumi un esam konstatējuši projektā arī iespējamu neatbilstību, par ko VIAA ir nosūtīts atbilstošs ziņojums. Atbildīgā iestāde turpina strādāt ar VIAA sniegto viedokli atbilstoši MK noteikumos noteiktajai procedūrai," teica Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta direktore.

Ierēdne uzsvēra, ka, pieņemot lēmumus par projekta izmaksu neattiecināšanu, pareizi ir balstīties uz ES fondu vadības un kontroles sistēmas ietvaros pieņemtajiem lēmumiem un metodikām, Latvijas un Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem, judikatūru un tiesu praksi un visiem iestāžu rīcībā esošajiem pierādījumiem, tāpēc neesot pamata Deloitte ziņojumam piešķirt ekskluzīvu pārākuma statusu. "ES fondu vadības un kontroles sistēma darbojas vienā veselumā. Ja tiek radītas šaubas par sadarbības iestādes veiktajām darbībām, protams, vērtē arī atbildīgo iestādi. Tomēr izsaku cerību, ka disciplinārlietas komisija izsvērti un objektīvi vērtēs šo situāciju," teica Sīka.

Kā apliecināja ministrijā, Sīka no amata pienākumu pildīšanas nav atstādināta.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) ierosinājis disciplinārlietas pret Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktori Ditu Traidās, VIAA direktora vietnieci, Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta direktori Elitu Zondaku un Sīku.

Disciplinārlietas pret visām amatpersonām ierosinātas sakarā ar amata pienākumu nepamatotu nepildīšanu vai nekvalitatīvu pildīšanu attiecībā uz konkrētā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšanas un priekšlikumi kvalitātes uzlabošanai" uzraudzību un kontroli, aģentūru LETA informēja ministra biroja vadītāja Anna Kononova.

Disciplinārlieta pret Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieci Sīku ierosināta par nekvalitatīvu iestādes darba vadīšanu laika periodā pēc Deloitte ziņojuma saņemšanas, tādējādi nenodrošinot pilnvērtīgu un kvalitatīvu Sadarbības iestādes darbības uzraudzību saistībā ar kontroles veikšanu par konkrēta projekta īstenošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas