Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izmeklēs policijas rīcību saistībā ar it kā aizdedzināto bērnu

Valsts policijā sākta dienesta pārbaude par Vidzemes reģiona pārvaldes rīcību saistībā ar Limbažos it kā aizdedzināto bērnu.

Policijas pārstāvis Aigars Bērziņš Diena.lv teica, ka pārbaude tiks veikta, lai noskaidrotu, kad un cikos saņemta informācija, ko un kurš ir darījis. Par informācijas nesavlaicīgu sniegšanu neesot runas.

Latvijas Avīze trešdien vēsta, ka uz notikuma vietu svētdien vēlu vakarā bija devušies mediķi, saņemot izsaukumu par bērna aizdedzināšanu. Mediķi, raksta avīze, arī esot devuši ziņu policijai. Taču vēl nākamās dienas pēcpusdienā gan Vidzemes reģiona pārvaldē, gan Limbažu pašvaldības policijā medijiem teikts, ka šāda informācija pagaidām neesot reģistrēta. Tikai neilgi pirms pulksten pieciem pirmdienas pēcpusdienā Vidzemes reģiona policijas pārvaldes prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma izplatīja paziņojumu, aicinot atsaukties aculieciniekus.


Vidzemes reģiona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure teikusi, ka gadījumos, kad iesaistīti nepilngadīgie, pirms apstākļu noskaidrošanas policija patiesi nekavējoties nesniedzot informāciju masu medijiem.

Jau vēstīts, ka desmit gadus vecais limbažnieks stāstu par to, ka viņu aizdedzinājuši pusaudži maskās, izdomājis. Policija izņēmusi lietiskos pierādījumus vietā, kur it kā notikusi dedzināšana un liecinieku statusā nopratinājusi vairākus deviņus līdz četrpadsmit gadus vecus zēnus. Pats cietušais ārstē apdegumus slimnīcā.

Kā vēsta avīze, pusaudža ģimene līdz šim bāriņtiesas uzmanības lokā neesot bijusi, taču reģistrēta kā trūcīga.

Pēc visu apstākļu noskaidrošanas policija lems par sodu. Visticamāk, administratīvo sodu par pienākumu nepildīšanu varētu saņemt bērna vecāki.

Laikraksts Diena šodien vēsta, ka Limbažu bāriņtiesai un sociālajam dienestam radušās aizdomas par emocionālu vardarbību ģimenē. Iespējama arī fiziska bērnu sodīšana.

(papildinātas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas