Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izraēlas vēstniece Latvijā pauž nožēlu par melīgajām publikācijām

Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita Ben-Jākova pauž nožēlu par negatīvajām publikācijām Izraēlas presē un aicina koncentrēties uz Izraēlas prezidenta Šimona Peresa vizītes sekmīgu norisi, lai apliecinātu, ka abu valstu attiecības ir ļoti labas.

Diplomāte skaidroja, ka Izraēlas laikrakstā Haaretz publicētā informācija ir nepareiza un no Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa pārstāvju puses nav izskanējusi aizbildināšanās apmeklēt Rumbulas memoriālu.

Kā uzsver vēstniece, Izraēlas prezidents ir ļoti iepriecināts par iespēju apmeklēt Latviju un viņa sniegtais vēstījums ļaus pēc vizītes presē minēto informāciju atstāt pagātnē. Ben-Jākova slavēja sadarbību ar Latvijas prezidenta pārstāvjiem vizītes sagatavošanas gaitā un norādīja uz vizīšu darba kārtības izveidošanas specifiskumu, piemēram, četras dienas pirms Peresa vizītes Lietuvā vēl nav zināma precīza tās darba kārtība.

Kā ziņots, Izraēlas laikraksts Haaretz apgalvo, ka Bērziņš padevies Izraēlas spiedienam un kopā ar Peresu apmeklēs Rumbulas memoriālu. "Peresa birojs un Izraēlas vēstniece Latvijā un Lietuvā Hagita Ben-Jākova izdarīja spiedienu uz Latviju, lai Bērziņš apmeklētu memoriālu," raksta avīze, nepieminot, ka Latvijas prezidenta birojs kā nepatiesus noraidījis iepriekšējā rakstā paustos apgalvojumus.

Iepriekš Haaretz apgalvoja, ka Bērziņš nacionālu un politisku apsvērumu dēļ cenšoties izvairīties no Rumbulas memoriāla kopīgas apmeklēšanas ar Peresu, kas nākamajā nedēļā viesosies Latvijā.

Izraēlas vēstniecība Latvijā un vairākas augsta ranga amatpersonas laikrakstam Haaretz paudušas pārliecību, ka Bērziņš vēlas izvairīties no ceremonijas, lai neradītu iespaidu, ka Latvija uzņemas atbildību par līdzdalību nacistu veiktajos ebreju slaktiņos Latvijā.

Latvijas prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne apliecināja, ka Latvijas prezidents Andris Bērziņš kopā ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu piedalīsies piemiņas pasākumā Rumbulas memoriālā un nevienu brīdi nav izrādījis noraidošu attieksmi pret iespēju pavadīt ārvalstu viesi uz memoriālu.

Krapāne arī pauda pārsteigumu par to, kāpēc šāda nepatiesa informācija ir nonākusi Izraēlas laikraksta lapās.

Otrais raksts par šo tēmu liecina, ka publikācijas autori negrib pozitīvas Latvijas un Izraēlas attiecības, šodien norādīja prezidenta preses sekretāre.

Izraēlas vēstniecības Latvijā Preses nodaļas pārstāve Zelma Buile sacīja, ka Izraēlas vēstniece Latvijā un Lietuvā Hagita Ben-Jākova neesot sniegusi informāciju "Haaretz" laikrakstam par Rumbulas memoriāla apmeklēšanas jautājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas