Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Izraudzīti jauni slimnīcu valdes priekšsēdētāji

Veselības ministrijas (VM) komisija, kas izvērtēja kandidātus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas un Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) Vaivari valdes priekšsēdētāja amatiem, par BKUS valdes priekšsēdētāju virzīs Andu Čakšu, savukārt par NRC Vaivari valdes priekšsēdētāju Andu Nulli, informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Līdz jūlija sākumam vēl turpināsies sarunas ar potenciālo kandidātu uz valdes priekšsēdētāja amatu Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. A.Čakša ieguvusi ārsta grādu Latvijas Medicīnas akadēmijā, rezidentūrā specializējusies pediatrijā ar ievirzi anestezioloģijā un intensīvajā terapijā. Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā A.Čakša ieguvusi maģistra grādu veselības aprūpes vadībā, bet Rīgas Stradiņa universitātē apguvusi psihodinamisko psihoterapiju.

No 2001. līdz 2005.gadam A.Čakša strādājusi par ārsti pediatri BKUS bērnu intensīvās terapijas nodaļā, divus gadus viņa bijusi arī BKUS Attīstības un atbalsta fonda valdes locekle, bet kopš 2003.gada strādā farmācijas kompānijā Sanofi Aventis Latvija.

A. Nulle ieguvusi ārsta kvalifikāciju Tartu Valsts universitātes Medicīnas fakultātē un šobrīd studē Rīgas Stradiņa universitātes doktorantūrā. A.Nulle Vaivaros strādā kopš 1994.gada - vada spinālo pacientu rehabilitācijas nodaļu.

Lai apstiprinātu abas kandidātes, kā arī vienotos par slimnīcas valdes darbu līdz kandidātu darba uzsākšanai, šīs nedēļas laikā tiks sasaukta minēto kapitālsabiedrību dalībnieku sapulce Veselības ministrijā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas atlases komisijauzklausīja un vērtēja 11 personāla atlases firmas ‘’Trendsetters’’ tālāk izvirzītos pretendentus no 85 kandidātiem uz trīs minēto valsts kapitālsabiedrību - slimnīcu valdes priekšsēdētāju amatiem.

Komisijas sastāvā bija iekļauti – VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš (komisijas priekšsēdētājs), VM Veselības aprūpes departamenta direktors Reinis Joksts, VM Budžeta un investīciju departamenta vecākā eksperte Agneta Meimane, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerālsekretāre Elīna Egle.

Novērotāja statusā BKUS valdes priekšsēdētāja atlasē piedalīsies sabiedriskās organizācijas „Lielie Bērnu slimnīcai” pārstāvis Kaspars Līcītis, bet PSKUS un NRC valdes priekšsēdētāju atlasei nodibinājuma Pacientu Ombuda valdes priekšsēdētāja Liene Šulce-Rēvele.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas