Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludina jaunu iepirkumu JRT pārbūvei

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) izsludina iepirkumu Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvniecībai, kas paredz būvniecības realizāciju atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un teātra vajadzībām, portālam Diena.lv pavēstīja VNĪ.

VNĪ valdes locekle Sigita Janvāre informē, ka svarīgākās atšķirības no iepriekšējā konkursa – tajā iestrādāts "projektē un būvē" princips, kas paredz vienotu atbildību teātra pārbūves ieceres īstenošanai.

Janvāre norāda, ka tas ļaus pasūtītājam labāk kontrolēt izmaksas, termiņus un uzlabos komunikāciju un darbību koordināciju starp būvnieku, projektētājiem un pasūtītāju, ļaujot operatīvāk risināt problēmas būvlaukumā, nekā situācijā, kur šīm pusēm būtu iespēja aizbildināties ar otras puses vainu strīda un būvniecības kavējumu izraisīšanā. "Projektē un būvē" atbildības sadalījums nodrošinās to, ka būvniecības ieceres realizētājs izvēlētos tādu pāļu iestrādes risinājumu, kurus tas pats spētu droši realizēt, tādējādi palielinot būvdarbu norises drošību.

"VNĪ iepirkumā iedrošinās piedalīties arī ārzemju uzņēmumus. Lai samazinātu riskus uz nepamatoti lētu vai nepamatoti dārga piedāvājumu saņemšanu jaunajā iepirkumā, esam paredzējuši to, ka būvniekam ir ne tikai jāuzbūvē Jaunais Rīgas teātris, bet arī turpmākos piecus gadus jāapsaimnieko ēka – tās galvenie inženiertīkli un būtiskākās konstrukcijas (jumts, fasāde, logi). Tas nodrošinās to, ka būvnieks būs ieinteresēts kvalitatīvā būvniecībā, jo turpmāk pašam būs jānodrošina ēkas apsaimniekošana," skaidro Janvāre.

JRT pārbūves būvprojekta tālākai realizācijai ir nepieciešams veikt izmaiņas pāļu risinājumiem, informē VNĪ. Esošo pāļu risinājumu vairs nedrīkst īstenot būvnieka radītās situācijas dēļ, jo pāļu atbalsta sienas pāļi ir sasnieguši tādu sacietēšanas pakāpi, ka sākotnējo projektā izstrādāto tehnoloģiju vairs nevar pielietot. Turklāt, kaimiņu ēku konstrukcijas ir bojātas, kas pieprasa vēl rūpīgāku pieeju nekā iepriekš, uz ko norāda projekta autors un VNĪ piesaistītie eksperti.

"Latvijas sabiedrība ir pelnījusi modernu Eiropas līmeņa teātri, tādēļ VNĪ ar pilnu atbildību darīs visu, lai šis projekts tiktu pabeigts pienācīgā kvalitātē, un esam apņēmušies pabeigt JRT ēkas rekonstrukciju tā, lai atbilstoši plānam teātris Lāčplēša ielas namā varētu atgriezties jau 2022.gada vasarā," uzsver Janvāre.

Ar būvnieku tiks slēgts līgums atbilstoši Starptautiskās inženierkonsultantu federācijas FIDIC būvniecības līguma standartam, kas atvieglos būvniecības projektu un iepirkuma procesa vadību. Starptautiskais standarta līgums  VNĪ tiek izmantots iepirkumos virs viena miljona eiro. Izmantojot standartizētus līguma noteikumus, tiks veicināts savstarpējo attiecību un prasību vienveidīgums un paredzamība, tādējādi atvieglojot piegādātājiem dalību iepirkumos un noslēgto līgumu izpildi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas