Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Izvērtēs dienestu rīcību saistībā ar Mārupes ugunsgrēka seku novēršanu

Iekšlietu ministrija veiks atbildīgo iekšlietu dienestu rīcības izvērtējumu saistībā ar svētdien Mārupē notikušo ugunsgrēku un tā radītajām sekām, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone.

Ministrija vērtēs atbildīgo dienestu rīcību pēc pilnīgas situācijas normalizēšanās piesārņojuma skartajā teritorijā.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 3.jūnijā plkst. 0.14 saņēma informāciju, ka Mārupē deg ēka un, ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka noliktava jau ir liesmās, un tādēļ VUGD to izsludināja kā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Notikuma vietā strādāja 10 autocisternas, autokāpnes un autopacēlējs. Dzēšanas laikā tika izdarīts viss, lai maksimāli ātri likvidētu ugunsgrēku un nosargātu blakus esošo biroja ēku. Lai mazinātu nodarīto kaitējumu apkārtējai videi, ugunsgrēka vietā lietus ūdeņu noteknēm tika izveidoti apvaļņojumi no smiltīm un ugunsdzēsības šļūtenēm.

Konstatējot piesārņojumu, tika aizbērti notekgrāvji, organizēta piesārņotā ūdens izsūknēšana no notekām, ko veica SIA Eko osta, kas piesārņoto ūdeni nogādāja savos rezervuāros, kur tas tiks attīrīts.

Notikuma vietā strādāja Rīgas un Mārupes pašvaldības pārstāvji, kuri arī organizēja iedzīvotāju apziņošanu uz vietas, kā arī dzeramā ūdens piegādi. Pašvaldības policijas darbinieki dežūrēja pie atpūtas vietām Mārupītes krastā un pie Mārupes dīķa, lai brīdinātu iedzīvotājus par piesārņojumu. Tā kā ķīmiskais sastāvs un koncentrācija ūdenī nebija precīzi zināma, tad VUGD un Vides dienesti, izmantojot plašsaziņas līdzekļus, sniedza vispārīgus padomus, kā iedzīvotājiem jārīkojas vides piesārņojuma gadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas