Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jelgavā pieaug pasažieru skaits, kas par biļeti autobusā maksā ar bankas karti

Darba dienās apmēram 500 pasažieru Jelgavas pilsētas maršrutos norēķinās par braucienu ar bankas karti, aģentūrai LETA pastāstīja SIA Jelgavas autobusu parks valdes loceklis Gints Burks.

2015.gada 1.novembrī ieviestā iespēja Jelgavas autobusos kļūst arvien populārāka, skaidro uzņēmumā. Maksājot ar karti, pasažieris eiro vietā par biļeti maksā 85 centus. "Jā, tas nedaudz kavē šofera darbu, taču mēs strādājam, lai uzlabotu programmatūru. Katru mēnesi bezkontakta norēķinu veids - maksājot ar skolēnu karti, Jelgavas iedzīvotāja karti, bankas karti - tiek izmantots apmēram 90 000 reižu, dienā vairāk nekā 3000 reižu, no kurām apmēram 500 ir maksājumi ar bankas kartēm," atklāj Burks.

Vairāk pasažieru izmanto arī iespēju norēķināties ar bankas karti uzņēmuma nodrošinātajos starppilsētu maršrutos, kur martā ik dienu notiek 15-20 šādi darījumi, kas ir vairāk nekā februārī, kad pakalpojums ieviests. "Protams, visvairāk šo pakalpojumu izmanto pasažieri maršrutā Jelgava-Rīga, aktīvs ir arī Bauskas virziens, taču citos maršrutos šo iespēju izmanto retais," pauž uzņēmuma vadītājs.

Viņš ir gandarīts, ka skaidras naudas darījumu skaits paliek arvien mazāks, kas ir arī viens no uzņēmuma mērķiem. "Rīgas satiksmē skaidras naudas maksājumi ir vien 1%-1,5%. Šādu līmeni mēs diez vai sasniegsim, taču arī mūsu panāktās izmaiņas ir ļoti pozitīva tendence," saka Burks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas