Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Judins: Nākamā gada valsts budžeta veidošana būs koalīcijas stabilitātes pārbaudījums

Nākamā gada valsts budžeta veidošana būs koalīcijas stabilitātes pārbaudījums, šādu viedokli pauda partiju apvienības Jaunā vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Judins.

Politiķis norādīja, ka vairāku partiju līdzdarbošanās koalīcija vienmēr nozīmē dažādus viedokļus, kas turklāt var būt nesaskanīgi. Taču patlaban koalīcija esot pietiekami stabila un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izteiktie pārmetumi valdības kolēģiem netraucējot koalīcijas partiju turpmāku kopīgu darbu.

Saeimā esot spēki, kas varētu gribēt, lai koalīcijā būtu īsta krīze, tomēr, kā sacīja Judins, koalīcijā krīzes nav. "Skaidrs, ka budžets būs koalīcijas stabilitātes pārbaudījums, bet es nedomāju, ka tas nodarīs lielu kaitējumu. Diskusijas būs ļoti asas, bet visi saprot, ka labāku alternatīvu esošajai valdībai nav," pauda deputāts,

Viņš sagaida, ka budžeta veidošanās gaitā būtu jākoncentrējas nevis uz atsevišķu ministriju, bet gan uz valdības kopīgām prioritātēm. "Naivi domāt, ka valdībā visi viens otram vienmēr smaidīs. Skaidrs, ka brīžiem kādi saasinājumi ir iespējami. Rudenī būs asumi, to pilnīgi skaidri apzinos, domāju, ka būs asi paziņojumi, bet vienlaikus visas partijas varēs sadarboties. Neredzu pretējas indikācijas. Valdība patlaban ir stabila," uzsvēra deputāts.

Viņaprāt, publiskajā telpā diskusiju par JKP aizstāšanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) esot ierosinājuši ZZS atbalstītāji. Judins pieļāva, ka ikviens cilvēks, redzot, kāds ir Saeimas sastāvs, var apspriest dažādus koalīcijas variantus. Taču viņa ieskatā variants, ka ZZS kļūst par koalīcijas locekli, ir iespējams tikai tad, ja esošā valdība būs sevi izsmēlusi un beigusi pastāvēt, pēc kā Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam nominētu kādu citu.

"Domāt par šādu teorētisku situāciju, kad esošā valdība ir stabila, ir dīvaini. ZZS kā vēl viens partneris šajā valdība nevar tikt uzņemta. ZZS jau laikam gribētu iekļūt koalīcijā. Valdība ir spējīga strādāt. Šī ir diskusija, ko ierosināja ZZS atbalstītāji - valdību veidojošajās partijās par šādu varbūtību netiek diskutēts," akcentēja parlamentārietis.

Kā ziņots, JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns pēc JKP Saeimas frakcijas un Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) tikšanās pauda, ka arī turpmāk JKP būs domstarpības ar koalīcijas partneriem.

Pēc viņa paustā, koalīcijas partijām katru dienu būšot pārbaudījumi. Bordāns par vienu no turpmākajiem pārbaudījumiem minēja partijas biedres, izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) aicinājumu neapstiprināt Indriķi Muižnieku Latvijas Universitātes rektora amatā.

Tikmēr Kariņš norādīja, ka viņš vada piecu partiju koalīciju, kura sešos mēnešos pakāpeniski mācoties cita ar citu strādāt. Darbs, pēc Kariņa paustā, neiztiek bez grūtībām, tomēr svarīgi, kā šīs grūtības tiek pārvarētas.

Top komentāri

pensionēts učuks
p
Viņš izskatās stipri saguris.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas