Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jūrmalas domē kratīšana; iespējams, aizturēts Munkevics

Jūrmalas domē otrdienas vakarā notikusi kratīšana pēc kuras aizturēts pilsētas mērs Raimonds Munkevics, liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija.

Arī aģentūra LETA vakarā novēroja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki šovakar pēc kratīšanas aizturēja Munkevicu un advokāta Aivo Leimaņa pavadībā to aizveda uz KNAB. Aģentūra arī novēroja, ka pēc kratīšanas Jūrmalas domē, KNAB darbinieki devušies uz Munkevica mājām Dzintaros, Lapu ielā, kur arī veikta kratīšana.

Tikmēr aģentūrai BNS R.Munkevica advokāts noliedzis aizturēšanas faktu. Portālam pagaidām nav izdevies ar viņu sazināties.

Pirmā par kratīšanu domes ēkā medijiem paziņoja Marija Vorobjova.

"Viņi, protams, nepasaka, ko meklē, bet pieļauju, ka tas varētu būt saistībā ar manu neuzticības ierosinājumu un ar manu gājienu uz KNAB," Latvijas radio teica deputāte, kura ir arī Dzintaru koncertzāles valdes locekle.

Kratīšanas faktu KNAB neapstiprināja, jo atsevišķas procesuālas darbības nekomentē.

Kā vēl pusdeviņos vakarā vēstīja Latvijas televīzijas Panorāma, nebija īsti zināms, vai kratīšanas laikā domes ēkā atradās arī Jūrmalas mērs R.Munkevics. Ar viņu neizdevās sazināties, taču viņa auto tika redzēts pie pašvaldības.

Deputāte KNAB šodien iesniedza materiālus par Dzintaru koncertzāles iepirkumu. Tās valde iepriekš bija izstrādājusi prasības, balstoties uz kurām, domes iepirkumu komisijai vajadzēja veikt iepirkuma konkursu par koncertzāles kafejnīcu telpu apsaimniekošanu. Taču iepirkumu komisija mainījusi prasības uzņēmējiem. M.Vorobjova uzskata, ka Jūrmalas mērs R.Munkevics aizstāv firmas Priority intereses.

Kā stāsta deputāte, līgumā arī parādījies punkts, ka koncertzālei ir jāizmaksā kompensācija firmai Priority 1% no līguma kopējās summas, ja koncertzāle tai kādu iemeslu dēļ nevar vai nenodod sabiedriskās ēdināšanas punktus. "Jāsecina, ka šis punkts ir parādījies tikai tagad tāpēc, lai, parakstot līgumu steidzamības kārtā, koncertzāle vēlāk bez milzu finansiālām sankcijām atcelt konkursa rezultātus," stāsta M.Vorobjova.

Deputāte KNAB vērsusies, jo uzskata, ka tikai tā var atcelt nelikumīgus un pašvaldībai finansiāli neizdevīgus domes priekšsēdētāja rīkojumus. Viņa uzskata, ka pašreizējais Jūrmalas mērs pirms uzticības balsojuma vēl vēlas noslēgt pilsētai neizdevīgus līgumus.

Ceturtdien domes sēdē opozīcija bija iecerējusi rosināt balsojumu par R.Munkevica atcelšanu no amata.

(papildināta ar 2.rindkopu; turpinājums sekos)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas