Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jūrmalas dome turas pie 2 latu iebraukšanas maksas; Zalāns to nepieļaušot

Jūrmalas pilsētas domes deputāti ceturtdien nolēma publicēt laikrakstā Latvijas Vēstnesis noteikumus, kas paredz dubultot iebraukšanas maksu īpaša režīma zonā Jūrmalā, lai tie varētu stāties spēkā. Kaut gan Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) tos atzinusi par nelikumīgiem, sēdē deputāti atbalstījuši lēmumu noteikumus publicēt. Tajos noteikts, ka nodevas likme par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā ir divi lati.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) gan savu viedokli nav mainījis - viņš joprojām uzskata, ka Jūrmalas domei nav tiesiska pamata paaugstināt iebraukšanas maksu Jūrmalā līdz diviem latiem, vēsta Nozare.lv. Ja Jūrmalas dome publicēs laikrakstā Latvijas Vēstnesis 29.oktobrī pieņemtos grozījumus, ministrs izmantošot savas tiesības šo normatīvu aktu ar savu rīkojumu atcelt.

Jūrmalas mērs uzskata, ka RAPLM sniegtajos atzinumos ir vērojama nekonsekvence – nodevas apmēru pašvaldība drīkst samazināt, bet palielināt – nē. Viņš atgādina, ka Jūrmalas pilsēta, pateicoties 32 km garajai balto smilšu pludmalei un priežu mežiem, vēsturiski ir izveidojusies par vietu, kurā visas valsts iedzīvotāji un arī ārzemju viesi tradicionāli dodas atpūsties. Lai viesiem nodrošinātu augsta līmeņa atpūtu, jānodrošina arī paaugstināts komforts. Tomēr Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji ar saviem nodokļiem nodrošina tūristiem paaugstināta komforta līmeni pilsētā un labvēlīgāku vidi, jo tās uzlabošanai un atjaunošanai ar iekasētajiem līdzekļiem no caurlaides maksām nepietiekot.

Jau vēstīts, ka RAPLM uzskata, ka Jūrmalai nav tiesiska pamata dubultot iebraukšanas maksu pilsētā. "Nodevas dubultošana, pamatojot to ar nepieciešamību pēc papildus finansējuma pašvaldības ikdienas funkciju nodrošināšanai, ir slikts precedents. Tas veicina nepareizu izpratni sabiedrībā par pieļaujamo pašvaldības rīcību krīzes laikā," iepriekš komentēja E.Zalāns. Nodevas palielināšanu līdz diviem latiem atbalstīja deputāti, bet ministrija pieprasīja pamatojumu.

(pievienots E.Zalāna komentārs 2.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas