Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

JV nav lēmusi par odiozā Salaspils novada deputāta Brunovska sodīšanu, jo viņš nav partijas biedrs

JV nelemj par Salaspils novada deputāta sodīšanu, jo viņš nav partijas biedrs.

Jaunās Vienotības (JV) Ētikas komisija nav varējusi lemt par odiozā Salaspils novada domes deputāta Kaspara Brunovska brīdināšanu, jo viņš neesot partijas biedrs, lai gan domē ievēlēts no JV saraksta.

Maijā vēstījām par uzņēmēju K. Brunovski, kurš apsūdzēts par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un ienākumu slēpšanu. K. Brunovskis tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 219. panta otrās daļas, kas paredz atbildību par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā. K. Brunovski apsūdz par to, ka viņš, iesniedzot valsts amatpersonas deklarāciju par 2021. gadu, nenorādīja ziņas par ienākumiem, kurus guva no sev piederošā uzņēmuma kopā 124 060 eiro apmērā, kā arī ir slēpis noslēgto finanšu līzinga līgumu par Audi Q3 markas automašīnas iegādi.

Diena.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka, izskanot ziņām par K. Brunovska apsūdzību, JV Ētikas komisijai bija jālemj par brīdinājuma izteikšanu vai cita soda piemērošanu viņam par partijas Ētikas kodeksa normu un pamatprincipu pārkāpumiem, kā arī jāizvērtē, vai nepastāv pamats lemt par K. Brunovska izslēgšanu no partijas biedru skaita. 

Partijas Ētikas kodeksā noteikts, ka Ētikas komisija sniedz partijas valdei rekomendējošus lēmumus par biedru izslēgšanu no partijas, brīdinājumu izteikšanu par ētiska rakstura pārkāpumiem, liegumu uz laiku ieņemt partijā vēlētus amatus, kā arī citas rekomendācijas, kuras ir apstiprinātas Ētikas komisijas sēdēs. 

Pēc publiski izskanējušām ziņām par K. Brunovska apsūdzību pastāvēja iespējamība, ka partijas Ētikas komisija sniegs partijas valdei rekomendāciju par nepieciešamību izslēgt viņu no biedru saraksta. Tomēr izrādījies, ka K. Brunovskis nemaz nav partijas JV biedrs un no partijas nevar tikt izslēgts

Diena.lv rīcībā esošā informācija liecina: jautājumā par K. Brunovska iespējamo neatbilstību partijas pamatprincipiem partijas Ētikas komisija ir sniegusi informāciju, ka pēc partijas biedru saraksta aktualizēšanas konstatēts, ka K. Brunovskis nemaz nav partijas biedrs, tādēļ Ētikas komisijai neesot iespēju lemt par ierosinājumu izslēgt viņu no biedru saraksta. Ētikas komisija norādījusi, ka pieņem zināšanai informāciju par K. Brunovski un ņems to vērā, ja minētā persona izteiks vēlmi kandidēt vēlēšanās no partijas saraksta.

Atgādinām, ka K. Brunovskis jau iepriekš nonācis likumsargu un Valsts darba inspekcijas redzeslokā saistībā ar divu kolēģu bojāeju uzņēmumā SIA Zaļā Mārupe. K. Brunovskis ir SIA Zaļā Mārupe valdes priekšsēdētājs kopš 2012. gada 9. janvāra. Negadījums Jaunmārupē SIA Zaļā Mārupe notika 2014. gada novembrī un ieguva plašu rezonansi, jo noplūda biogāze un nosmaka divi cilvēki, savukārt viena persona tika nogādāta slimnīcā. Valsts policija un Valsts darba inspekcija nekavējoties uzsāka izmeklēšanu. K. Brunovskis savulaik pieķerts pie stūres arī alkohola reibumā. 

Pēc notikušā negadījuma K. Brunovska ģimene dāsni ziedojusi partijai Vienotība, kas iespējami izskaidro viņa iekļaušanu partijas sarakstā pašvaldību vēlēšanās. Jāpiebilst, ka K. Brunovska māsa Kristīne Brunovska partijai Vienotība ziedojusi 9500 eiro, bet tēvs Jānis Juris Brunovskis – 2500 eiro. Interesanti, ka tēvs visu savu ziedojumu veicis 2021. gada 28. aprīlī – vienā datumā ar K. Brunovska māsas K. Brunovskas ziedojuma daļu. Pati K. Brunovska savus iespaidīgos ziedojumus skaidro ar konkrētu personību atbalstu politikā. 

"Es varēju atļauties ziedot, jo naudas līdzekļi ir manis pašas nopelnīti un tie ir pietiekami. Naudas līdzekļus skaidrā naudā ne no viena nesaņēmu. Nekad neesmu veikusi nevienu naudas iemaksu bankomātā. Mūsu uzņēmumi savas darbības laikā valsts un pašvaldības budžetā ir ieskaitījuši vairāk kā 30 miljonus eiro, tāpēc man svarīgi, kas vietējās pašvaldībās lemj par iemaksāto nodokļu izlietojumu, plāno attīstību, nodrošina ikdienas pakalpojumus – svarīgāk par piederību partijām novados ir konkrētas personības," atbildē Dienai pauda K. Brunovska. 

"Raimonds Čudars ar savu komandu bija mana izvēle iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās. Ņemot vērā Salaspils novada salīdzinoši lielo elektorātu Saskaņai un tās vērtībām, man ir būtiski atbalstīt tādus kandidātus, kas jau sevi pierādījuši ar reāliem darbiem pašvaldības attīstībā," iespaidīgos ziedojumus skaidroja viņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aprit gads Siliņas vadītajai valdībai

Šodien aprit gads, kopš strādā ''Jaunās vienotības'' (JV) politiķes Evikas Siliņas vadītā valdība, kas ir 42. Ministru kabineta sastāvs Latvijā un 22. kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas