Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

KNAB izteicis aizrādījumu Latvijas valsts mežu un bijušajai ZM amatpersonai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par pārkāpumiem izteicis aizrādījumu VAS_ Latvijas valsts meži _Ziemeļkurzemes mežsaimniecības izpilddirektoram un bijušajam Zemkopības ministrijas departamenta direktora vietniekam.

KNAB konstatējis, ka mežsaimniecības izpilddirektors bez atļaujas savienojis valsts amatpersonas amatu ar kāda uzņēmuma valdes locekļa izdotā pilnvarojuma un mednieku biedrības prezidenta izdotā pilnvarojumu izpildi.

Vienlaikus tika konstatēts, ka izpilddirektors parakstīja uzņēmuma līgumus par meža apsaimniekošanas darbu veikšanu ar uzņēmumu, kura pilnvarojumu viņš pilda.

KNAB nolēma izbeigt lietvedību šajā administratīvā pārkāpuma lietā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu. Birojs atzina administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu un izteica mutvārdu aizrādījumu.

Tāpat KNAB konstatējis, ka bijušais Zemkopības ministrijas departamenta direktora vietnieks bez Zemkopības ministrijas valsts sekretāra rakstveida atļaujas savienojis valsts amatpersonas amatu ar valdes locekļa amatu kādā uzņēmumā un saimniecisko darbību kādā zemnieku saimniecībā.

KNAB nolēma neuzsākt lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu un atbrīvoja vīrieti no administratīvās atbildības, izsakot mutvārdu aizrādījumu. Šobrīd vīrietis jau ir pārtraucis darba attiecības ar Zemkopības ministriju un nav uzskatāms par valsts amatpersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas