Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB: Latvijā korupcijas mazināšanā vērojams progress

Neskatoties uz to, ka Latvijā korupcija joprojām ir vērā ņemama problēma, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ieskatā tās apkarošanā ir vērojams progress, aģentūrai LETA atzina KNAB pārstāvji.

Progresa pamatā ir sistemātisks, mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs korupcijas mazināšanā, tostarp strādājot pie korupcijas risku novēršanas, ievērojamus resursus ieguldot prevencijas pasākumos, sabiedrības informēšanā un izglītošanā, kā arī nepieciešamo tiesību aktu izmaiņu izstrādē.

KNAB atgādināja, ka saskaņā ar Starptautiskās pretkorupcijas organizācijas Transparency International 2019.gada sākumā sniegtajiem pasaules valstu korupcijas uztveres indeksa (KUI) datiem 180 pasaules valstu vidū 2018.gadā Latvija ierindojās 41.vietā ar 58 punktiem no 100, noturot konstanti savas pozīcijas šajā reitingā.

Savukārt 2017.gadā Latvija šajā indeksā bija novērtēta ar 58 punktiem, 2016. gadā - ar 57 punktiem. "Tas, ka KUI saglabājies nemainīgs, savā ziņā ir arī inerces jautājums," norādīja birojā.

Birojam 2019.gads bijis intensīvs un aktīvs, kaut gan resursu joprojām trūkstot un, lai sasniegtu izvirzītos mērķus, tostarp, lai nodrošinātu KNAB efektīvu un rezultatīvu darbību koruptīvu noziedzīgu nodarījumu atklāšanā, izmeklēšanā un novēršanā, KNAB ir jāturpina stiprināt, uzskata biroja vadība.

KNAB ieskatā, turpinot veiksmīgi strādāt visās biroja kompetences jomās, neapšaubāmi tiks sasniegts progress arī nākamajos korupcijas uztveres indeksos.

KNAB gan vērsa uzmanību, ka izmērīt korupcijas līmeni ir teju neiespējami, jo ar korupciju saistītiem noziedzīgiem nodarījumiem ir latents jeb slēpts raksturs.

Patlaban esot pāragri runāt par biroja darbības rezultātiem korupcijas apkarošanas jomā 2019.gadā, jo KNAB darbības pārskats par 2019.gadu ir sagatavošanas procesā. Vienlaikus KNAB apliecināja, ka no gada sākuma līdz 17.decembrim birojs sācis 47 kriminālprocesus.

Birojā norādīja, ka patlaban ir sagatavots KNAB darbības stratēģijas 2020.-2022.gadam projekts un decembra sākumā tas nosūtīts Ministru prezidentam apstiprināšanai.

Informāciju par KNAB prioritātēm 2020.gadā birojs varēšot sniegt pēc tam, kad biroja izstrādāto darbības stratēģiju apstiprinās valdības vadītājs.

 

Top komentāri

kur ir
k
Vai ir ielikts ķurķī kaut vien kormpants no valdošās koalīcijas?
Tines
T
Kapec lidz sodienai nav likvidets KNAB, kurs tika izveidots pec ASV un ES paveles un alkatiga, zagliga Vikene ka iztapiga kucite paveleja izveidot so parazitisko veidojumu, kurs patiesiba piesedz bet ne apkaro korupciju Latvija. Korupciju Latvija sak apkarot ASV un tas ir labi, sakot ar Lembergu......ir jaieklauj Skele, Godman, Slesers......amerikani no aizokeana atrak apkaros Latvijas korupciju ka KNAB, VID, SABS.
Raimonds
R
Korupcionieru barotavas nevien nekontrolētas NAV palikušas ! Tauta tiek mulsināta !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas