Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

KNAB rosina apsūdzēt Saeimas deputātu Jakovinu lietā par iespējamu dokumenta viltošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai uzrādīt apsūdzību Saeimas deputātam un ģimenes ārstam Jurim Jakovinam (ZZS) un diviem advokātiem krimināllietā par iespējamu dokumenta viltošanu, noskaidroja aģentūra LETA.

KNAB informēja, ka birojs ieguvis pierādījumus tam, ka divi zvērināti advokāti kopā ar ģimenes ārstu, iespējams, panākuši viltota izraksta no ambulatorā pacienta medicīniskās kartes iesniegšanu tiesā kā advokatūras puses neierašanās tiesas sēdē attaisnojošu dokumentu. Šo personu noziedzīgo darbību rezultātā tiesa atlika civillietas izskatīšanu.

KNAB izmeklēšanā gūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu apgalvot, ka zvērināts advokāts, kas specializējas dažādu juridisko pakalpojumu sniegšanā, uzkūdīja ģimenes ārstu viltot izrakstu no advokāta kolēģes - zvērinātas advokātes - medicīniskās kartes.

Savukārt zvērināta advokāte, iespējams, viltoto izrakstu par viņas veselības stāvokli un ārsta norādījumiem iesniedza Vidzemes rajona tiesā, tādējādi panākot tiesas sēdes atlikšanu un tiesvedības novilcināšanu civillietā, informēja KNAB.

KNAB vērsa uzmanību, ka darbnespējas lapas, izraksti un dažādi citi atzinumi par fiziskas personas veselības stāvokli, ko sniedz ārstniecības personas, Krimināllikuma izpratnē ir uzskatāmas par dokumentiem. Tādējādi izraksta, kurā norādīta nepatiesa informācija par pacienta faktisko veselības stāvokli, sagatavošana un izsniegšana ir traktējama kā dokumenta viltošana.

KNAB rosinājis prokuratūrai celt apsūdzību pret zvērinātu advokātu par uzkūdīšanu veikt dokumenta, kas atbrīvo no pienākumiem, viltošanu, kā arī pret ģimenes ārstu par dokumenta viltošanu un pret zvērinātu advokāti par viltota dokumenta izmantošanu.

Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" iepriekš vēstīja, ka minētie advokāti ir Valmierā reģistrētā advokātu biroja "Atlācis un partneri" pārstāvji advokāts Edgars Atlācis un Agnese Kauce, kurus 10.septembrī aizdomās par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem Latvijas Zvērinātu advokātu padome atstādināja no darba.

Bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem var būt brīvības atņemšana līdz vienam gadam.

Patlaban prokuratūrai kā procesa virzītājai jālemj par šī 2024.gada 20.jūnijā sāktā kriminālprocesa turpmāko virzību. Ja prokuratūra izlems celt apsūdzību, tad Saeimai būs jālemj par atļauju sākt kriminālvajāšanu.

Deputāts "de facto" apliecinājis, ka vasarā ir bijis KNAB. Advokātu Atlāci viņš pazīstot, lai gan viņš neesot pacients Jakovina praksē, bet viena no viņa biroja advokātēm gan tāda esot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas