Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koziols: Diena ir un paliek Diena

Laikraksts Diena nevar kļūt par vienas vai divu partiju propagandas avīzi. Ja mēs tādi kļūsim, mēs nevaram nodrošināt savu lasītāju auditoriju, atzina Diena kontrolpaketes turētājs Viesturs Koziols.

Pagājis gads, kopš kļuvāt par Dienas kontrolpaketes īpašnieku, kādi ir jūsu secinājumi šodien?

Viesturs Koziols: Varbūt no malas tā neizskatās, bet pa šo gadu esmu ļoti daudz ko sapratis. Pavisam citādi, nekā uz to skatījos pirms akciju sabiedrības iegādes, skatos ne tikai uz to, kas notiek akciju sabiedrībā un mediju tirgū, bet arī Latvijas ekonomikā un politikā. Apzināti neesmu veicis asas kustības pirmā gada laikā. Varbūt tagad ir pienācis laiks tās veikt, lai kļūtu ietekmīgākais, nozīmīgākais, peļņu nesošākais medijs Latvijā.

Vai bija kāds negatīvs pārsteigums pēc tam, kad iegādājāties Dienu?

V.K.: Nepatīkams pārsteigums bija ne pārāk pozitīvā atmosfēra, kas valdīja kolektīvā. Tas man bija šoks. Ļoti lielu ļaunumu cilvēku apziņā bija atstājuši notikumi, kas bija ar Dienu notikuši pirms manas atnākšanas. Vēl janvārī pirmais jautājums bija - kad beigsim iznākt? Cilvēkiem bija bažas, ka mans plāns ir šo organizāciju slēgt. Valdīja dažādas konspirāciju teorijas. Pārsteigums - godīgi - bija arī tas, ka daudzi cilvēki, manuprāt, vēl dzīvo vecajā Dienā. Daudziem liekas, ka vecā Diena turpinās. Bet vecā Diena ir beigusies, ir jauna Diena. Ir XXI gadsimts, un mums ir jābūt daudz modernākiem un daudz agresīvākiem. Gan biznesa, gan satura, gan mārketinga aspektā - agresīvākiem pozitīvā nozīmē.

Vai runas par Dienas ātru pārdošanu ir baumas?

V.K.: Dienas pārdošana nav darba kārtībā. Pārdot Dienu netaisos, man liekas, ka tas, ka Latvijas Republikas pilsonis ir kontrolpaketes turētājs Dienā, ir daudz lielāka vērtība, nekā ja tās īpašnieks būtu kāds zviedru vai norvēģu biznesa holdings.

Kāda ir jūsu nostāja jautājumā par avīzes ietekmi uz vēlēšanām, vai ir kāda pozīcija, kurā jūs mēģinātu ietekmēt redakcijas viedokli?

V.: Kā uzņēmējam, kā šīs valsts pilsonim un Latvijas patriotam man ir ļoti svarīga Latvijas tautsaimniecības attīstība. Protams, es būšu ļoti ieinteresēts, lai arī ar mūsu mediju palīdzību sekmētu tādu vēlēšanu iznākumu, kurš varētu nodrošināt sekmīgu tālāku Latvijas attīstību, ekonomisko augšupeju un politisko stabilitāti. Savu iespēju robežās, nepārkāpjot redakcionālo neatkarību, mēģināšu pārliecināt, diskutēt ar žurnālistiem par nostāju šajā politikā.

Ir zināms, ka jūsu personīgs biznesa partneris un draugs ir Ainārs Šlesers. Vai Diena priekšvēlēšanu laikā nepārvērtīsies par tribīni tikai viņam vien?

V.K.: Lai kā es gribētu Aināram palīdzēt, tas nenotiks. Mēs to nevaram atļauties. Laikraksts Diena nevar kļūt par vienas vai divu partiju propagandas avīzi. Ja mēs tādi kļūsim, mēs nevaram nodrošināt savu lasītāju auditoriju. Mums ir jābūt kā labam rentgena aparātam. Svarīgi no visa priekšvēlēšanu trakuma saprast, kuras idejas ir populistiskas, kuras ir realizējamas, kuras var nest labumu Latvijas attīstībai un kuras tad ir jāatbalsta. Kuras partijas nāks ar Latvijai labām idejām, tās arī mēs atbalstīsim.

Visu interviju ar Viesturu Koziolu lasi piektdienas laikrakstā Diena vai sadaļā ŠODIEN LAIKRAKSTĀ.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas