Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Krievijas fonds: Djukova pasludināšana par nevēlamu personu ir iejaukšanās zinātnē

Reaģējot uz Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) lēmumu Krievijas pilsoņus Aleksandru Djukovu un Vladimiru Simindeju pasludināt par nevēlamām personām, sabiedriskais fonds Vēsturiskā atmiņa paziņojis, ka tā esot nepieļaujama iejaukšanās zinātnieku darbībā.

"Latvijas Ārlietu ministrijas lēmums ir sašutumu izraisoša iejaukšanās vēstures zinātnes lietās, primitīvs politisks spiediens un tiešs mēģinājums likt šķēršļus Krievijas un Latvijas vēstures problemātisko lapaspušu objektīvai pētīšanai," teikts paziņojumā, kas publicēts fonda Vēsturiskā atmiņa interneta vietnē.

Fonds Latvijas varasiestāžu rīcību pielīdzina disidentu vajāšanai, kuru veikusi PSRS Valsts drošības komiteja (VDK), kas apliecinot "asu demokrātijas deficītu Latvijā".

Savā paziņojumā fonds Vēsturiskā atmiņa norāda, ka, neskatoties uz Latvijas varasiestāžu spiedienu, izstāde "Aizvestā bērnība" tikšot Rīgā atklāta marta beigās, kā plānots iepriekš.
Izstādes atklāšanai tikšot pieskaņots "starptautiskais apaļais galds", kas būšot veltīts "nacistu soda operācijām PSRS ziemeļrietumos". Apaļā galdā piedalīšoties vēsturnieki no Krievijas, Baltkrievijas, Vācijas, Francijas un citām Eiropas valstīm.

Jau ziņots, ka skandalozais vēsturnieks, sabiedriskā fonda Vēsturiskā atmiņa direktors Djukovs šonedēļ viesojās Rīgā un solījās uz Latviju atvest ĀM asi kritizēto izstādi Aizvestā bērnība: 1943-1944. Uz Latviju aizdzīto bērnu liktenis. Djukovs arī pirms tam aktīvi aizstāvējis savu pozīciju vēstures jautājumos, kas Latvijā tikusi kritizēta.

Arī Simindejs ir fonda Vēsturiskā atmiņa pētniecības programmu vadītājs un pazīstams ar izteikumiem, kas vērsti pret Latvijas valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas