Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kuldīgā protestēs pret dāņu cūku fermas būvniecību

Kuldīgas, Alsungas un Aizputes novada zemnieki, kā arī nevalstiskās organizācijas ceturtdien, 25.februārī, Kuldīgā rīkos protestu pret dāņu cūku lielfermas būvēšanu Gudenieku pagastā.

Kā informē biedrības Suitu novads pārstāvji, pikets noritēs pie Kuldīgas novada domes laikā, kad tiks lemts par lielā cūku nobarošanas kompleksa Gudeniekos celtniecību.

Piketētāji uzskata, ka «lielfermu būvniecība, lai iegūtu mēslus elektrības ražošanai, piesārņojot vidi ar slāpekli, fosforu un citām kaitīgām vielām, cūkas izvedot uz Krieviju, ir amorāla».

Tāpēc viņi vēlas pievērst sabiedrības un amatpersonu uzmanību tradicionālo mazo un vidējo saimniecību liktenim nevienlīdzīgās konkurences un krīzes apstākļos, lauksaimniecības zemju izpārdošanai ārvalstniekiem, vidi un iedzīvotājus apdraudošu projektu izvēršanai Latvijas laukos.

Protestētāji arī ir pārliecināti, ka «Vācijas un Dānijas pieredze rāda, ka biogāzes koģenerācijas projekti nav ne ekonomiski pamatoti, ne «zaļi»».

Piketu atbalsta Kuldīgas, Alsungas, Aizputes novada zemnieki, dziedošās suitu sievas, biedrība Suitu novads, Suitu jauniešu apvienība, biedrība Zvirgzdezers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas