Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

L un V amatiem virza tos pašus partijas biedrus, arī Lembergu

Partija "Latvijai un Ventspilij" (LV) pilsētas domes atbildīgajiem amatiem atkārtoti virza jau šajos krēslos bijušos biedrus.

Partijas līderis Aivars Lembergs aģentūrai BNS apstiprināja, ka LV valde kopā ar vēl astoņiem ievēlētajiem jaunās domes sasaukuma deputātiem otrdien nolēmusi pilsētas mēra amatam virzīt viņu.

Domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka krēslu saglabās Jānis Vītoliņš, kā arī šis amats tiks pašreizējajam Saeimas deputātam un jau bijušajam Lemberga vietniekam Guntim Blumbergam.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieka vietu LV vēlas saglabāt Didzim Ošeniekam.

Par kandidatūrām jaunā dome balsos pirmajā sēdē 1.jūlijā.

Jaunnedēļ valde tiksies vēlreiz, lai jau spriestu par konkrētām izmaiņām domes komisiju, komiteju un darba grupu sastāvos, kā arī apmainītos jau ar priekšlikumiem domes darbības optimizācijai.

"Vienojāmies, ka būtu jāsamazina domes administratīvais aparāts... augstākajā ešalonā," sacīja Lembergs, paskaidrojot, ka iecere attiecas uz funkciju pārdali "izpildaparātā".

Plānots diskutēt arī par sadarbības īstenošanu gan ar tiem politiskajiem spēkiem, kas vēl iekļuvuši jaunajā domes sastāvā, gan arī 5% barjeru nepārvarējušo sarakstu pārstāvjiem.

"Ja reiz viņi ir izrādījuši interesi par Ventspili," noteica Lembergs, atsaucoties uz tādiem pašvaldību vēlēšanu konkurentiem kā partiju "Demokrāti.lv", Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, kā arī partiju "LPP/LC".

"Ja būs šī interese arī pēc vēlēšanām, ļoti labi," piebilda pašreizējais pilsētas mērs.

Jau vēstīts, ka Lemberga vadītā LV Ventspils domes jaunajā sasaukumā iekļuvusi ar astoņiem mandātiem iepriekšējo desmit vietā.

No apvienības "Saskaņas centrs" pašvaldībā ievēlēti trīs deputāti, bet no apvienotā saraksta ""Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai"" - divi.

Līdzšinējā Ventspils domes sasaukumā no 13 deputātiem tikai trīs nebija LV biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas