Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lai braukšana uz Expo nebūtu veltīga

Iespēju sameklēt potenciālos sadarbības partnerus un līdz ar to arī jaunus eksporta tirgus izmantojuši daudzi Latvijas dažādu nozaru uzņēmumi, kuri dažādu tematisko nedēļu laikā apmeklēja starptautisko izstādi Expo Astana 2017, kas šogad norisinājās Kazahstānas galvaspilsētā Astanā kopš 10. jūnija.

Savukārt jau 10. septembrī izstādes darbs beigsies. Šī izstāde no specifiskajām nozaru izstādēm atšķiras ar to, ka galvenais akcents ir uz valsts prezentāciju kopumā, vienlaikus rīkojot dažādas tematiskās nedēļas, kas veltītas, piemēram, enerģētikai un būvniecībai, tranzītam un loģistikai, izglītībai un zinātnei, informācijas un komunikācijas tehnoloģijām un vēl citām tēmām.

Dienas uzrunāto dažādu nozaru uzņēmēju pārstāvju stāstītais ļauj secināt, ka lielākajai daļai uzņēmēju izšķirošs faktors atdevei no šāda formāta izstādes apmeklējuma ir tas, vai pirms došanās uz izstādi ir sarunātas konkrētas tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

Energobūvniecības uzņēmuma RECK pārstāvis Juris Polcs akcentē, ka Expo formāta izstādē galvenais akcents ir uz valsti kopumā, proti, tā ir visas valsts, nevis kāda uzņēmuma vai iestādes, vai kādas nozares prezentēšana. Attiecīgi arī lielākā apmeklētāju daļa būtībā ir parasti skatītāji bez konkrētām biznesa interesēm.

"Expo izstādē nav tā kā, piemēram, specifiskā enerģētikas jomas izstādē Hannoverē, kuru apmeklē uzņēmumu vadītāji un enerģētiķi ar konkrēti definētu mērķi. Līdz ar to pašā Expo izstādē bez iepriekšējiem priekšdarbiem diez vai būs iespējams satikt potenciālos klientus un jaunus sadarbības partnerus, nodibināt kādus vērtīgus kontaktus," viņš norāda.

Daudz lielākas iespējas arī šāda vispārēja izstāde sniedz medicīnas un izglītības nozaru uzņēmējiem, jo šo jomu potenciālais klients ir arī jebkurš Expo formāta izstādes dalībnieks vai apmeklētājs.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 7. septembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas