Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latio: Cenas jaunajiem dzīvokļiem pakāpeniski palielinās, bet sērijveida dzīvokļiem – saglabājas nemainīgas

Jauno projektu un Rīgas centra dzīvokļu cenas pakāpeniski turpina palielināties, bet mikrorajonu sērijveida dzīvokļu cenu līmenis ilgāku laiku saglabājas nemainīgs, liecina Latio jaunākais mājokļu tirgus pārskats.

„Straujāks dzīvokļu cenu pieaugums ir Rīgas centrā esošajās jaunajās vai pilnībā rekonstruētajās mājās. Tas skaidrojams ar ārzemju pircēju stabilu pieprasījumu, kā arī ierobežotu kvalitatīvu dzīvokļu piedāvājumu cenu kategorijā līdz 170 000–180 000 eiro,” skaidro „Latio” Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Rīgas centra jauno projektu un pilnībā renovētu ēku dzīvokļu vidējā cena gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējiem trim mēnešiem ir palielinājusies par 5,2% un bija 2262 eiro par kvadrātmetru. Gada laikā – kopš 2011.gada trešā ceturkšņa – galvaspilsētas centra jauno dzīvokļu vidējā cena ir augusi par 15,1%.

Vēl straujāks dzīvokļu vidējās cenas pieaugums vērojams Vecrīgā un tās tuvumā esošajās jaunajās un pilnībā rekonstruētajās ēkās. Salīdzinot ar iepriekšējā gada trešo ceturksni, dzīvokļa kvadrātmetra vidējā cena palielinājusies par 21,9% un šā gada jūlijā – septembrī bija 3877 eiro. Attiecībā pret gada otro ceturksni dzīvokļu vidējā cena pieaugusi par 5,1%.

Rīgas mikrorajonu jauno dzīvokļu vidējā cena trešajā ceturksnī bija 1174 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni cena ir palielinājusies par 0,3%, bet salīdzinājumā ar 2011.gada trešo ceturksni – par 1,3%.

Cenu diapazons, kādā notiek darījumi, ir visai plašs, un ir atkarīgs no projekta atrašanās vietas, dzīvokļu apdares veida un citiem faktoriem. Jauno projektu dzīvokļu cenas Pierīgā septembrī bija 700–850 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos – 900–1400 eiro par kvadrātmetru, Rīgas centrā (ietverot arī attālākas centra daļas) – 1400–2000 eiro par kvadrātmetru. V.Gailīte uzsver, ka pilsētas centra labās vietās esošos kvalitatīvos renovētos projektos dzīvokļu cenas pārsniedz 2500 eiro un mēdz sasniegt 5000–6000 eiro par kvadrātmetru.

Rīgas sērijveida dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena septembrī saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī un bija 582 eiro. Tipveida dzīvokļu cenu līmenis ar nelielām svārstībām ir nemainīgs jau aptuveni divus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas