Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijā aizvien pieprasītākas kļūst sākumskolas skolēnu formas

Latvijā pieprasītākas ir sākumskolas skolēnu formas, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja skolas formu šūšanas uzņēmuma SIA "Mar&Len" direktore Margarita Budas.

"Pēdējos gados pieprasījums pēc skolas formas tērpu pagatavošanas pieaudzis, īpaši sākumskolas skolēniem," stāstīja Budas, norādot, ka katrai skolai tiek izstrādātas atšķirīgas kolekcijas, jo skolas grib atšķirties savā starpā.

Pārsvarā skolas formas tērpiem tiek izvēlēti mierīgi krāsu toņi - zils, brūns, pelēks vai zaļš.

"Skolēniem ir iespēja arī izvēlēties dažādus modeļus - meitenes var valkāt blūzes ar svārkiem vai sarafāniem, piedāvājumā ir arī bridža bikses. Savukārt zēni var izvēlēties nēsāt kreklu vai polo kreklu ar vesti vai bikses ar žaketi," norādīja Budas.

Viņa norāda, ka skolēnu formas tērpu izgatavošanas pašizmaksa ir augsta, jo audumi ir dārgi un jāiegulda individuāls darbs. Viens formas tērps skolēnam izmaksā vidēji 25 latus.

Pēc Budas teiktā, skolas formas tērpa nēsāšanas ilgums var būt vairāki mācību gadi, bet, ja skolēns izaug no sava formas tērpa, tad ir iespējams to atdod nēsāšanai kādam citam skolas biedram.

Patlaban uzņēmums "Mar&Len" skolas formas šuj divām skolām - Rīgas Daugavgrīvas vidusskolu un Ādažu vidusskolu. Uzņēmums nodarbojas arī ar apģērbu šūšanu un remontu. Ik sezonu tiek uzšūti aptuveni 300 līdz 400 skolas formas tērpi.

Trīs lielākie uzņēmumi, kas Rīgā nodarbojas ar skolas formu šūšanu ir SIA "PRO fashion", SIA "Rio Verti" un SIA "Mar&Len".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas