Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Latvija ES karoga 30.jubilejai veltīto divu eiro piemiņas monētu kals Vācijā

Latvija Eiropas Savienības (ES) karoga 30.jubilejai veltīto divu eiro piemiņas monētu kals Vācijā, Bādenes-Virtembergas kaltuvē.

Paredzamā līgumcena ir 136 335 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Faktiskais līgumcenas apmērs tiks precizēts līguma izpildes laikā, pamatojoties uz Londonas metāla biržas cenām metāla pirkšanas dienā.

Jau ziņots, ka Latvija plānots kalt vienu miljonu eksemplāru apgrozības monētu kaluma kvalitātē un 10 000 Brilliant Uncirculated kaluma kvalitātē.

Monētas būs jāizgatavo atbilstoši Eiropas Komisijas apstiprinātajam grafiskā dizaina izstrādes konkursā uzvarējušā monētas grafiskā dizaina paraugam. Jau ziņots, ka šajā konkursā uzvarēja Grieķijas Bankas pārstāvja Georga Stamatopula izstrādāts monētas dizains.

ES karoga jubilejai veltītu monētu izdos visas eirozonas valstis, un visu valstu monētām būs vienots dizains, tomēr dažādu valstu monētām būs arī atšķirīgs elements, proti, valsts apzīmējums, kas Latvijas gadījumā ir LV.

Par monētu kalšanu katra eirozonas valsts rūpējas pati.

Piemiņas monētām ir tāds pats izmērs un Eiropas puse kā parastajām divu eiro apgrozības monētām, bet pusē ar attiecīgās valsts veidoto simboliku tām attēlots piemiņas motīvs.

Katru gadu ikviena eirozonas valsts var izlaist divas divu eiro piemiņas monētas, kas veltītas valsts, Eiropas vai pasaules nozīmes notikumiem. Papildus tam visas eirozonas valstis kopā var izlaist vēl vienu divu eiro monētu par kopēju ES valstu tēmu.

Eiropas Centrālās bankas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka līdz šim eirozonā kopīgi emitētas trīs piemiņas monētas: 2007.gada martā, pieminot Romas līguma 50.gadadienu, 2009.gada janvārī par godu Ekonomikas un monetārās savienības 10.gadadienai, kā arī 2012.gada janvārī, pieminot eiro banknošu un monētu ieviešanas 10.gadadienu.

Kā ziņots, Latvija februārī izdeva Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā veltītu divu eiro piemiņas monētu.

Pirmo eiro piemiņas monētu Latvijas Banka izdeva pērn, un tā bija veltīta Rīgai - kultūras galvaspilsētai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas